O ukidanju sankcija Rusiji: Izbor predsjednika Opštine je lokalno pitanje

"Mi smo na lokalnom nivou pristali da sarađujemo sa partijama medju kojima ima i onih sa kojima imamo krupne ideološke razlike u pogledu prošlosti i budućnosti Crne Gore, zbog rješavanja nagomilanih lokalnih i komunalnih problema.Ko će da se bavi svjetskim nadgornjavanjima neka mu je sa srećom, samo tada bez nas”,
146 pregleda 15 komentar(a)
Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 30.05.2017. 13:17h

Dok ja budem na čelu ove Skupštine ona neće raspravljati o drugim temama, osim o lokalnim koje su u interesu grada, a izbor predsjednika Opštine je lokalno pitanje”, kazao je predsjednik SO Herceg Novi Miloš Bigović (PzP).

On je komentarisao napise u pojedinim medijima da dio Demokratskog fronta, predvođen Demokratskom narodnom partijom, uslovljava podršku kandidatu za predsjednika Opštine, Stevanu Katiću (Demokrate) usvajanjem deklaracije o ukidanju sankcija Rusiji u hercegnovskom parlamentu. On je kazao da pitanja koja prevazilaze nadležnost lokalne uprave “treba da se rješavaju na nekim višim instancama”.

“Ukoliko neko želi da se bavi pitanjima koja nijesu lokalnog nivou u našem parlamentu direktno radi za one kojima je cilj dalje pustošenje novskih resursa. Mi smo na lokalnom nivou pristali da sarađujemo sa partijama medju kojima ima i onih sa kojima imamo krupne ideološke razlike u pogledu prošlosti i budućnosti Crne Gore, zbog rješavanja nagomilanih lokalnih i komunalnih problema.Ko će da se bavi svjetskim nadgornjavanjima neka mu je sa srećom, samo tada bez nas”, poručio je Dragan Šimrak odbornik koalicije SDP URA.

“To su apsolutno sulude teme o kojima novski parlament niti može niti ima snagu da se izjasni”, istakao je Jovan Subotić odbornik Novske liste.

Odbornica Nove srpske demokratije Simonida Kordić je ustvrdila da je za tu partiju prihvatljivo da opštine u kojima je opozicija na vlasti usvoje Deklaraciju kojom podržavaju ukidanje sankcija Rusiji.

Kandidat za predsjednika Opštine Stevan Katić (Demokrate), Danijela Đurović iz SNP-a kao ni Živko Krunić, odbornik DF-a (DNP) nisu željeli da komentarišu inicijativu da se u hercegnovskoj skupštini usvoji deklaracija o ukidanju sankcija Rusiji.

Bonus video: