Boban Radošević za šest sati ulovio dvanaest kilograma ribe

Mjerenje je obavljeno na terasi hotela Riva na Pristanu a gosti koji su se slučajno zatekli tu, bili su u prilici da vide skoro sve najbolje iz mora - brancine, orade, cipole, korbe, raže, murine
476 pregleda 0 komentar(a)
podvodni ribolov Ulcinj, Foto: Samir Adrović
podvodni ribolov Ulcinj, Foto: Samir Adrović
Ažurirano: 29.05.2017. 16:01h

Boban Radošević iz Podgorice pobjednik je drugog kola Crnogorske lige u podvodnom ribolovu, koje je održano juče u Ulcinju.

Vrsni ribolovac je u lovu na dah za nepunih šest sati, od devet do tri popodne, ulovio preko 12 kilograma ribe i to korbe, murine, gruje, ugora "vrane"...

Drugo mjesto, kao i prošli put osvojio je Cetinjanin Andrija Gazivoda, koji je uglavnom lovio divljač - ražu od 8kg, gruje i zubatice, odnosno 11 kilograma što nije bilo dovoljno da ugrozi Radoševića.

Na trećem mjestu, ali sa ulovom dana, licom od 9,2 kilograma, završio je Zoran Dočić iz Ulcinja, koji je i predsjednik Kluba sportskih ribara "Neptun" iz Ulcinja, koji je i organizovao takmičenje.

“Lica je lica, ali nije bilo dovoljno za više od trećeg mjesta”, kazao je skromno Dočić.

Mjerenje je obavljeno na terasi hotela Riva na Pristanu a gosti koji su se slučajno zatekli tu, bili su u prilici da vide skoro sve najbolje iz mora - brancine, orade, cipole, korbe, raže, murine.

“Praznik za oči”, komentarisao je jedan od njih.

U jučerašnjem nadmetanju učestvovala su 24 takmičara iz Bara, Budve, Herceg Novog, Tivta, Cetinja, Podgorice i Ulcinja, koji su lovili u ulcinjskom priobalju, u akvatoriju od Valdanosa do Krša od Đerana.

“Imali smo problema sa vjetrom koji je na mori bio jači ali je ipak sve proteklo u najboljem redu”, kazao je Dočić.

Svi takmičari ulovili su ukupno oko 70 kilograma ribe.

Bonus video: