U Lovćencu obilježen Dan nezavisnosti Crne Gore

Na manifestaciji je istaknuto da "u hiljadugodišnjem trajanju" Crne Gore ima dosta istorijskih datuma koji zaslužuju vječno pamćenje, a da je jedan od njih i 21. maj 2006. godine, kada su građani Crne Gore na demokratskom referendumu, nakon devet decenija, obnovili nezavisnost države
85 pregleda 3 komentar(a)
Ažurirano: 20.05.2017. 13:10h

Dan nezavisnosti Crne Gore obilježen je u centru vojvođanskog mjesta Lovćenac, na platou ispred Crnogorskog kulturnog centra, svečanim programom u izvođenju Crnogorskog kulturno-prosvetnog društva "Princeza Ksenija".

"Okupan suncem, u lijepom i sunčanom majskom danu, Lovćenac je odjekivao najljepšim taktovima crnogorske pop muzike, folklora, gusala i stihova crnogorskih pjesnika. Emotivan program izmamio je česte aplauze, ali i po koju suzu potomaka crnogorskih iseljenika", navedeno je u saopštenju Udruženje Crnogoraca Krstaš.

Na manifestaciji je istaknuto da "u hiljadugodišnjem trajanju" Crne Gore ima dosta istorijskih datuma koji zaslužuju vječno pamćenje, a da je jedan od njih i 21. maj 2006. godine, kada su građani Crne Gore na demokratskom referendumu, nakon devet decenija, obnovili nezavisnost države.

"Časnu i istorijsku ulogu imala je tada i crnogorska dijaspora širom svijeta, a među prvima i Lovćenac, koji je kroz aktivnosti udruženja "Krstaš" pokazao odlučnost, snagu i pamet da bude na pravoj strani istorije", piše u saopštenju.

Galerija

Bonus video: