Još 150 hiljada za stanove

Izvor "Vijesti" iz Sindikata prosvjete tvrdi da je Ministarstvo prepoznalo njihove napore da obezbijede krov nad glavom prosvjetnim radnicima i povećalo sredstva koja će im isplaćivati u naredne tri godine
59 pregleda 1 komentar(a)
Damir Šehović, Foto: Boris Pejović
Damir Šehović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 16.05.2017. 19:06h

Stambena zadruga “Solidarno” Sindikata prosvjete će iz državnog budžeta u naredne tri godine dobiti 1,8 miliona eura za rješavanje stambenih pitanja prosvjetara, saznaju "Vijesti" u toj radničkoj asocijaciji.

Kako nam je potvrdilo više izvora, cifra od 600.000 eura godišnje naći će se u novom sporazumu koji bi uskoro trebalo da potpišu predsjednik Sindikata Zvonko Pavićević i ministar prosvjete Damir Šehović.

Slične sporazume o finansijskoj pomoći Vlade, odnosno prosvjetnog resora stambenoj zadruzi, Sindikat je imao i sa ranijim ministrima prosvjete, ali su cifre bile drastično manje - najprije 350.000, a posljednje tri godine 450.000 eura.

Izvor "Vijesti" iz Sindikata tvrdi da je Ministarstvo prepoznalo njihove napore da obezbijede krov nad glavom prosvjetnim radnicima i povećalo sredstva koja će im isplaćivati u naredne tri godine.

"Time nova administracija u resornom Ministarstvu potvrđuje namjeru da poboljšaju socijalno-ekonomski status prosvjetara", navodi izvor "Vijesti".

Stambena zadruga "Solidarno" postoji od 2002. godine i broji više od 3.000 članova. Do sada su, tvrde iz Sinikata, uručeni ključevi od stana za 737 prosvjetnih radnika, u 11 opština.

Podsjećaju da u prethodne tri godine Vlada Sindikatu uplaćivala 450.000 za zadrugu - 200.000 je dodjeljivala Komisija za stambena pitanja Vlade, a 250.000 Ministarstvo prosvjete.

Iz Sindikata napominju da su zadovoljni i saradnjom sa lokalnim samoupravama, jer im je značajan broj opština didijelio placeve i oslobodio ih plaćanja naknade za komunalne usluge.

Bonus video: