"Regionalni vodovod“ isporučuje vodu Herceg Novom

Oni su podsjetili da je potpisan je ugovor između Opštine Herceg Novi, odnosno, DOO „Vodovod i kanalizacija“ Herceg Novi i JP „Regionalni vodovod Crnogorsko primorje“ kojim je omogućeno nesmetano vodosnabdijevanje dijela Hercegnovske rivijere, od Kamenara do Kumbora, počev od ponedjeljka 15. maja, pa sve do kraja 2017. godine
59 pregleda 0 komentar(a)
Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 16.05.2017. 13:48h

"Opštini Herceg Novi se, zahvaljujući podršci i razumijevanju rukovodstva Opštine Tivat i DOO „Vodovod i kanalizacija“ Tivat, iz regionalnog vodovodnog sistema, isporučuje do 45 l/s, i to preko infrastrukture DOO „Vodovod i kanalizacija“ Tivat. Neophodno je napomenuti da će se isporuka vode iz RVS nastaviti i nakon realizovanog remonta hidro tunela „Trebišnjica-Plat“, kako bi se i ove, kao i tokom 2016., eliminisali razlozi restriktivnog vodosnabdijevanja na teritoriji opštine Herceg Novi do realizacije konačnog rješenja, odnosno priključenja opštine Herceg Novi na regionalni vodovodni sistem“, saopšteno je iz JP „Regionalni vodovod“.

Oni su podsjetili da je potpisan je ugovor između Opštine Herceg Novi, odnosno, DOO „Vodovod i kanalizacija“ Herceg Novi i JP „Regionalni vodovod Crnogorsko primorje“ kojim je omogućeno nesmetano vodosnabdijevanje dijela Hercegnovske rivijere, od Kamenara do Kumbora, počev od ponedjeljka 15. maja, pa sve do kraja 2017. godine.

"Podsjećanja radi, u toku je redovan godišnji remont hidro tunela „Trebišnjica – Plat“ zbog čega je isporuka vode iz ovog dijela sistema obustavljena, a količine vode iz izvorišta „Opačica“ nijesu dovoljne za servisiranje potreba za vodom ove opštine. I na kraju, koristimo priliku da obavijestimo javnost Herceg Novog i Crne Gore da je u toku tenderski postupak za izgradnju infrastrukture za spajanje opštine Herceg Novi na regionalni vodovodni sistem. Očekuje se da će radovi na izgradnji cjevovoda početi u oktobru 2017. godine. Nakon realizacije projekata spajanja opštine Herceg Novi u 2018. godini, steći će se uslovi za nesmetano i trajno vodosnabdijevanje Herceg Novog iz regionalnog vodovodnog sistema, čime će se stvoriti uslovi za ubrzani razvoj turističke privrede Herceg Novog i izgradnju novih prestižnih turističkih projekata poput Porto Novog, a čime će Herceg Novi povratiti sjaj na turističkoj mapi Crne Gore i regiona“, naveli su u Regionalnom vodovodu.

Bonus video: