Lani dao saglasnost da mu gledaju račune

Radonjić je obećao da će, u konsultaciji sa nadležnim odsjekom, ukoliko se za tim ukaže potreba, još jednom ponoviti pismenu saglasnost za pristup svojim bankovnim računima
96 pregleda 0 komentar(a)
Sreten Radonjić, Foto: Savo Prelević
Sreten Radonjić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 13.05.2017. 06:39h

Direktor Agencije za sprečavanje korupcije Sreten Radonjić tvrdi da je saglasnost za pristup bankovnim računima potpisao u junu 2016, zbog čega je smatrao da to ne treba ponovo da uradi.

Radonjić je juče reagovao na navode nekoliko članova Savjeta Agencije koji su dan ranije, nakon zatvorene sjednice, “Vijestima” saopštili da su “jednoglasno apelovali na direktora da da saglasnost za provjeru bankovnih računa i tako bude primjer ostalim funkcionerima”.

Direktor Agencije kaže da je na zahtjev Odsjeka za sprečavanje sukoba interesa 20. juna 2016. dozvolio provjeru bankovnih računa.

“Kako u 2016. nije bilo izmjena na mojim bankovnim računima, a koji su već provjereni, to je jedini razlog zbog kojeg sam smatrao da ne treba ponovo davati saglasnost za istu godinu, koju sam već jednom dao”, navodi Radonjić u reagovanju.

On je obećao da će, u konsultaciji sa nadležnim odsjekom, ukoliko se za tim ukaže potreba, još jednom ponoviti pismenu saglasnost za pristup svojim bankovnim računima.

“Tokom trajanja mog mandata direktora Agencije, postojaće moja puna i usmena i pismena saglasnost za pristup mojim bankovnim računima”, poručio je Radonjić.

On je u imovinskom kartonu prijavio primanja od oko 2.000 eura mjesečno, i od plate iz Agencije i penziju koju prima kao bivši službenik policije.

Bonus video: