"Kako su naknade udar na budžet, a nijesu stotine miliona neplaćenog poreza"

Predsjednik Nove i funkcioner DF-a Andrija Mandić je na skupu rekao da novca za naknade ima
77 pregleda 4 komentar(a)
Ažurirano: 10.05.2017. 18:21h

Korisnice naknada za majke sa troje i više djece neće odustati od zahtjeva da iznos naknada za majke sa troje i više djece bude 70, odnosno 40 odsto prosječne zarade, kako je to zakon predviđao prije odluke Ustavnog suda, kazala je Željka Savković.

Predsjednik Nove i funkcioner DF-a Andrija Mandić je rekao da novca za naknade ima.

Slađana Kaluđerovic, portparolka SNP-a, kazala je da naknade ne mogu biti jak udar na budžet Crne Gore.

"Kako su naknade udar na budžet, a to nisu stotine miliona neplaćenog poreza i obaveze koje nas čekaju kada nas uvedu u NATO pakt", rekla je ona.

Janko Vučinić iz Radničke partije rekao je da danas opozicione partije treba da obećaju da će korisnicama naknada one biti vraćene kad na vlast dođe narodna vlast.

Govorili su, dodao je on, da se zakon mora poštovati.

"Lagali su zbog glasova, a najglasnija je bila Zorica Kovačević. Gdje je ona danas da vam objasni zašto je lagala, a lagala je za vlast i partiju", kazao je Vučinić.

Učesnici protesta su krenuli u protestnu šetnju, poručujući da će se ponovo vratiti.

Ustavni sud je 19. aprila i zakon kojim se naknade uvode proglasio neustavnim, s tim da je stečeno pravo ostalo. Sud je međutim obavezao Vladu da u naredna tri mjeseca reguliše pravni status oko 20 hiljada žena koje su uzele naknadu. Iz Vlade su odgovorili da će do sredine juna imati u Skupštini zakon za sprovođenje odluke Ustavnog suda i nove izmjene i dopune Zakona o socijalnoj zaštiti.

Galerija

Bonus video: