Vojinović: Poskupljenje vode će uticati na životni standard Podgoričana

“SDP će učiniti sve što je u našoj moći da spriječimo poskupljenje vode i time zaštitimo građane od udara na njihov standard”, kazala je Vojinović
76 pregleda 3 komentar(a)
Jadranka Voijnović, Foto: Luka Zeković
Jadranka Voijnović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 10.05.2017. 11:22h

Odbornica SDP-a u Skupštini Glavnog grada Jadranka Vojinović najavila je da će inicirati raspravu o odgovornostiu članova Odbora direktora “Vodovoda i kanalizacije” zbog najavljenog poskupljenja vode za građane od 22,03 odsto.

“Poskupljenje je neprimjerena i po građane i privredu štetna odluka, koja će uticati na dodatno urušavanje životnog standarda građana Podgorice”, kazala je Vojinović.

Direktor „Vodovoda i kanalizacije” Vladan Vučelić najavio je da će voda za građane Podgorice poskupjeti za 22,03 odsto, a da će građani, ako Skupština usvoji predlog, dobiti uvećane račune za jun.

Vojinović je istakla da se predlogom Odbora direktora žele sakriti loši rezultati menadžmenta, gdje su gubici na mreži preko 50 odsto, a rezultati naplate poražavajući.

“Broj zaposlenih u "Vodovodu i kanalizaciji" u posljednjih četiri godine, povećan je sa 390 na 561, a to je oko 70 odsto. Sada se sav ovaj nemar u poslovanju i nekontrolisano gomilanje zaposlenih u preduzeću hoće prevaliti preko leđa građana, tako što će im se odrediti ogroman namet kroz poskupljenje vode”, kazala je Vojinović.

Ona je pozvala gradonačelnika da podrže inicijativu SDP-a jer se radi o pitanju od vitalnih interesa za građane.

“SDP će učiniti sve što je u našoj moći da spriječimo poskupljenje vode i time zaštitimo građane od udara na njihov standard”, kazala je Vojinović.

Građani od avgusta 2011. godine kubik vode plaćaju 40 centi, a do tada je bio 22 centa.

Bonus video: