Natpis izazvao buru komentara, stanari: Igralište smo sami napravili

Fotografija je objavljena na Fejsbuk stranici Podgoričkog vremeplova, uz brojne komentare da je u pitanju selektivan odnos prema djeci
95 pregleda 1 komentar(a)
natpis, zgrada, Tološi, Foto: Podgorički vremeplov
natpis, zgrada, Tološi, Foto: Podgorički vremeplov
Ažurirano: 08.05.2017. 16:47h

U blizini zgrade kod trim staze u Tološima stanari su na toboganu zalijepili obavještenje „ Igralište samo za djecu ove zgrade"

Fotografija je objavljena na Fejsbuk stranici Podgoričkog vremeplova, uz brojne komentare da je u pitanju selektivan odnos prema djeci.

Međutim stanarka zgrade Suzana Šćepanović, komentarišući objavu, kazala je da je informacija maliciozna i pogrešno interpretirana.

Ona je objasnila da je igralište sagrađeno donacijom stanara i da svi redovno plaćaju održavanje i popravku sprava.

“Zahvaljujući dobroj upravi zgrade stanari su finansirali montiranje klupa, sađenje zelenila i mnoge druge aktivnosti. Svi stanari redovno plaćaju održavanje dvorišta i igrališta, navodnjavanje zelenila oko zgrade”, napisala je Šćepanovićeva.

Ona je istakla da je to dobar primjer koji bi mogli da slijede i ostali.

“Rođena sam Podgoričanka i zgrožena sam nemarom i nekulturom građana, svako treba prvo da 'sredi' svoje dvorište i ulaz, a tek onda da kritikuje ostale... Na šta nam liče dvorišta u Bloku 5 i dijelu grada preko Morače? Smeće, polomljeni mobilijar, spaljene klupe... Gdje ste građani?. Gdje se igraju vaša djeca", navela je Šćepanovićeva.

Učesnici u diskusiji smatraju da je natpis ipak trebalo da glasi drugačije i navode da time kako je napisano, vandalizam se ne može spriječiti, te da će samo izrevoltirati „djecu” koja lome i prave štetu.

“Postoje mnogo bolji natpisi na primjer 'park je za uzrast x godina', 'molimo da bi sačuvali park za najmlađe da za bilo koju vrstu vandalizma ili nepoštovanja pozovete Komunalnu policiju na broj... ili neku drugu službu...", napisala je Sneža Đuričković.

Bonus video: