Univerzitet ponovo pomaže svoje preduzeće: Zarađuju, ali će im leći još 15.000

Sat vremena treninga u sportskoj dvorani je 30 do 40 eura, zakup dvorane za potrebe takmičenja je od 70 do 300 eura
0 komentar(a)
Milo Đukanović, Miloš Pavićević, Radmila Vojvodić, Foto: Luka Zeković
Milo Đukanović, Miloš Pavićević, Radmila Vojvodić, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 02.05.2017. 16:35h

Univerzitet Crne Gore (UCG) uplatiće 15.000 eura preduzeću “Univerzitetski sportsko-kulturni centar” doo za prvi kvartal 2017, objavio je Bilten UCG.

Time UCG nastavlja da pomaže preduzeće čiji je osnivač, iako ono ima i sopstvene prihode na tržištu. “Univerzitetski sportsko-kulturni centar” doo više od godinu nema rukovodioca, već je u “v. d. stanju”, a vršilac dužnosti direktora je Miloš Pavićević, donedavno predsjednik Studentskog parlamenta (SPUCG). U odluci UO UCG, objavlejnoj u Biltenu, piše da se “daje saglasnost za prenos novčanih sredstava doo „Univerzitetski sportsko-kulturni centar“, u iznosu od 15.000 eura, za prvi kvartal 2017".

Za realizaciju odluke, kako se navodi, zadužuje se rektorka Radmila Vojvodić.

"Društvo će, za naredni tromjesečni period, Upravnom odboru UCG dostaviti izvještaje u formi polugodišnjeg Izvještaja o radu i Finansijskog izvještaja, radi sagledavanja sveukupnog poslovanja u tom periodu”, stoji u odluci UO UCG.

Preduzeće “Univerzitetski sportski i kulturni centar” upravlja sportskim objektom vrijednim 3,5 miliona eura.

Iz Rektorata nijesu odgovorili na pitanja u vezi sa razlogom dotacije od 15.000 eura ovom preduzeću, s obzirom na to da „Univerzitetski sportsko-kulturni centar“ ima sopstvene prihode na tržištu.

Pavićević je sredinom aprila prošle godine, dok je još bio na čelu SPUCG, izabran za v. d. direktora preduzeća, a nedavno mu je UO isplatio osam plata za 2016., sa koeficijentom od 6,81. To znači da je njegova zarada iznosila oko 500 eura.

„Univerzitetski sportsko-kulturni centar” doo prihoduje od izdavanja sportskih i multimedijalnih sala.

Prema cjenovniku, u koji smo imali uvid, za sat vremena treninga u sportskoj dvorani treba izdvojiti 30, odnosno 40 eura, u zavisnosti od termina. Zakup dvorane za potrebe takmičenja je od 70 do 300 eura - zavisno od termina, starosti ekipa, značaja meča... Korišćenje sale za “ostale manifestacije” je 700 eura. Izdaju se i mala i velika multimedijalna sala od 30 do 50 eura po satu, odnosno 100 do 200 eura po danu. Godišnji zakup centra terena za reklamu iznosi 2.000 eura, prostora u reketu za koš 1.500, a rukometni šesterac 1.000 eura.

Rektorat ne odgovara o iznosu zarade

Upravni odbor Univerziteta Crne Gore usvojio je i bilans uspjeha “Univerzitetskog sportsko-kulturnog centra”, navodi se u Biltenu. Dodaje se da je “Bilans uspjeha sastavni dio Finansijskog izvještaja doo za 2016. godinu”.

Iz Rektorata Univerziteta “Vijestima” nije odgovoreno koliko je “Univerzitetski sportsko-kulturni centar” tokom 2016. zaradio od izdavanja prostora, te kada će biti okončano v. d. stanje u kome se ona nalazi više od godinu dana.

Bonus video: