Podgorica: Inspekcija "lovi" ilegalne taksiste

Inspekcija svakog dana skloni do pet kola sa kojima rade neprijavljeni taksisti
187 pregleda 5 komentar(a)
taksi Podgorica, Foto: Arhiva Vijesti
taksi Podgorica, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 28.04.2017. 05:55h

Predstavnici taksista u Podgorici zadovoljni su započetim kontrolama inspekcija na ulicama grada, ali ističu da se neće zadovoljiti kratkoročnim akcijama.

Predsjednik Udruženja taksista Podgorice Vesko Bjelić je kazao da su vidni pomaci, ali da i dalje ima prostora za poboljšanja. On je kazao da su inspekcije počele da rade svoj posao i da sankcionišu nelegalne taksiste.

„Svakog dana je od 5 do deset auta sklonjeno sa ulice, što je dokaz da se nešto radi“, rekao je Bjelić.

Dodaje da za rješavanje problema velikog broja nelegalnih taksista treba vremena.

Gradske službe intenzivno sprovode konkretne aktivnosti u cilju rješavanja problema koje imaju taksi prevoznici na teritoriji Podgorice, saopšteno je iz Glavnog grada.

Nakon razgovora sa gradonačelnikom Slavoljubom Stijepovićem, predstavnici taksista su odlučili da odlože zakazane proteste na mjesec dana.

„Kroz pojačan nadzor Komunalna inspekcija Glavnog grada bilježi odlične rezultate po pitanju sankcionisanja nelegalnih taksi prevoznika“, tvrde iz Glavnog grada.

Iako su, po okončanju razgovora, predstavnici taksista kazali da su im iz Glavnog grada obećali da će biti formirana mješovita komisija inspekcijskih organa, koja bi svojim aktivnostima svela sivu zonu na najmanju moguću mjeru, iz uprave grada nisu odgovorili na pitanje kada će biti oformljena pomenuta komisija, kao ni ko će je činiti.

Predsjednik Strukovnog sindikata taksista Crne Gore Borislav Pavlović kazao je da su taksisti za sada zadovoljni kontrolama, iako nemaju konkretne izvještaje inspekcija.

„Bitno da ima volje i da su svi počeli da rade svoj posao“, kazao je Pavlović, i dodao da su taksisti uspjeli da ostvare komunikaciju i sa predstavnicima opština Mojkovac, Tivat i Bar.

Nakon razgovora sa gradonačelnikom, taksistima je obećano i uvođenje „TX“ tablica, ali kada će one uvesti nije poznato.

„Rukovodstvo Glavnog grada je podnijelo inicijativu Ministarstvu unutrašnjih poslova, kod kojeg smo naišli na puno razumijevanje i zato vjerujemo da će se u doglednom vremenskom periodu steći uslovi za uvođenje posebnih registarskih oznaka za taksi vozila po povoljnijim uslovima“, navedeno je iz Glavnog grada.

Bonus video: