Pet gradova potpisalo protokol o saradnji

“Cilj projekta "Održiva urbana mobilnost u zemljama Jugoistočne Evrope" je razvoj energetski efikasnih, održivih i zelenih rješenja za prevoz u gradovima jugoistočne Evrope korišćenjem dobre prakse iz Evropske unije (prenos znanja), a u skladu sa Energetskom strategijom EU 2030 i ciljevima održivog razvoja"
83 pregleda 3 komentar(a)
Časlav Vešović prtokol Berlin, Foto: Glavni grad
Časlav Vešović prtokol Berlin, Foto: Glavni grad
Ažurirano: 27.04.2017. 08:36h

Protokol o saradnji na projektu “Održiva urbana mobilnost u zemljama Jugoistočne Evrope” potpisao je na jučerašnjem sastanku i zamjenik gradonačelnika Glavnog grada, Časlav Vešović.

“Cilj projekta "Održiva urbana mobilnost u zemljama Jugoistočne Evrope" je razvoj energetski efikasnih, održivih i zelenih rješenja za prevoz u gradovima jugoistočne Evrope korišćenjem dobre prakse iz Evropske unije (prenos znanja), a u skladu sa Energetskom strategijom EU 2030 i ciljevima održivog razvoja”, saopšteno je iz PG Biroa. Protokol su potpisali gradonačelnici (zamjenici) Skoplja, Sarajeva, Tirane, Prištine i Podgorice tokom boravka u Berlinu.

Saopšteno je da su se sreli sa zvaničnicima Berlina i Federalnog ministarstva za transport i digitalnu infrastrukturu kako bi se bolje upoznali sa legislativom, politikama održivog i energetskog efikasnog transporta i konkretnim modelima organizacije prevoza u Berlinu. Organizator konferencije je Njemačko društvo za međunarodnu saradnju.

Bonus video: