Energetski dani Podgorice na Trgu nezavisnosti

Iz Glavnog grada su najavili da će, u okviru manifestacije, sjutra u EU Info centru biti predstavljen biznis plan za bike-sharing sistem u Podgorici
0 komentar(a)
Trg Republike, Foto: Zoran Đurić
Trg Republike, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 24.04.2017. 11:52h

Manifestacija pod nazivom Energetski dani Podgorice biće danas otvorena u glavnom gradu.

Iz Glavnog grada je najavljeno da će manifestaciju u 19 sati na Trgu nezavisnosti otvoriti gradonačelnik Podgorice, Slavoljub Stijepović.

„Glavni grad i ove godine, nastavljajući tradiciju realizacije promotivno-edukativnih aktivnosti, organizuje Energetske dane Podgorice pod sloganom: Ako brineš dovoljno, isplati se“, navodi se u saopštenju.

Iz Glavnog grada su najavili da će, u okviru manifestacije, sjutra u EU Info centru biti predstavljen biznis plan za bike-sharing sistem u Podgorici.

„Govoriće se o aktivnostima koje je Glavni grad sproveo i na kojima radi po pitanju projektovanja i izgradnje biciklističkih staza i o sigurnosti biciklista u saobraćaju“, navodi se u saopštenju.

U prostorijama EU Info centra u srijedu će biti održana konferencija propraćena mini-sajmom o održivim i štedljivim načinima grijanja sa osvrtom na kvalitet vazduha, zaštite šuma i biodiverziteta.

Planirano je da predstavnik Ministarstva ekonomije, Božidar Pavlović, predstavi projekat Energy Wood II, koji podrazumijeva beskamatne kredite za ugradnju sistema za grijanje na moderne oblike biomase.

„Tu će svoj prostor imati i firme koje se bave ugradnjom sistema za grijanje na pelet, one koje se bave proizvodnjom peleta, kao i Alter Modus koji će predstaviti aktivnosti iz oblasti energetske efikasnosti“, kazali su iz Glavnog grada.

Bonus video: