“Sinji galeb” novi rekorder tivatske regate krstaša

124 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 23.04.2017. 13:46h

Posada jedrilice "Sinji galeb" sa skiperom Ilijom Belanom iz Tivta, pobjednik je 11. Tivatske regate za krtaše i Otvrenog prvenstva Crne Gore za mikrotonere, koja je jedrena u Boki Kotorskoj.

Idealno vrijeme za jedrenje, velika borba, sjajno druženje i odlična organizacija obilježili su ovaj sportsko-nautički događaj koji je u subotu okupio veliki broj učesnika.

Regatu je organizovao JK "Delfin" iz Tivta, a pokrovitelji su bili Opština Tivat i kompanija Brend New Tivat, Lovćen Osiguranje i Porto Montenegro.

Riječ je o navigacijskoj regati koja se vozila na ruti Ponte Seljanovo, obilazak oko svetionika Tunja, ostrva Gospa od Milosti i ostrva Sveti Marko, kroz prolaz Ralo, kroz tijesnac Verige, obilazak peraških ostrva i povratak do cilja, Ponte Seljanovo.

Pobjednički briod "Sinji galeb" ostvario je najbolji rezultat u istoriji Tivatske regate jer je posada skipera Belana regatno polje odjedrila za 1 sat 58 minuta i 30 sekundi. Ovim rekordom je obilježen Svjetski dan borbe za očuvanje planete, uz slogan regate "Čuvajmo more".

Drugo mjesto i srebrnu medalju osvojio je skiper Rian Pilepič i njegova posada na jedrilici tipa BLU26.

Treće mjesto i bronzana medalja pripala je organizatoru Tivatske regate, posadi JK "Delfin", sa skiperom Roberom Farkašem. Ovo je inač, bila i najmlađa posada čiji članovi su državni prvak u klasi laser 4.7 Ilija Marković, državni prvak u klasi Optimist Nikola Golubović i Tatjana Kusovac, koja započela sezonu u klasi laser 4.7.

U klasi 1. trofeje su osvojili skiperi na jedrilicima tipa BLU 26. Prvi je skiper Rian Pilepič i posada Porto Montenegra, drugi je skiper Robert Farkaš i treći skiper Filip Petričević i posada JK Lahor iz Kotora.

U klasi 2. najbrži je bio skiper Jovica Rašović, jedrilica "Medusina", srebro je pripalo skiperu Miodragu Miliću, jedrilica "Vega", a bronza skiperu Goranu Nikoliću, jedrilica "Tromb".

"Sinji galeb" pod vještom rukom skipera Ilije Belana pobjednik je u klasi 3. Srebro je pripalo skiperu Goranu Nikoliću, jedrilica "Vesna", a bronzu je osvojio Nikša Truš, jedrilica "Čita".

Ruski skiper Oleg Smirnov pobjednik je u klasi 4, drugi je Kotoranin Miro Milovanović, jedrilica "10 Years After" i treći takođe skiper iz Kotora Branimir Stjepčević sa posadom iz Podgorice koju je predvodio taktičar Predrag Lešić.

U klasi 5 snage su odmijerili najduži brodovi, a pehar je odnio skiper Krsto Todorović, jedrilica "Jelena" iz Bar, dok je srebro pripalo skiperu Olegu Smirnovu.

Galerija

Bonus video: