Ministarka poslala inspekciju u Budvu

Dolazak inspekcije su u novoj gradskoj upravi i očekivali, a ranije su više puta tvrdili da je svako imenovanje sprovedeno u skladu sa zakonom.
90 pregleda 40 komentar(a)
Suzana Pribilović, Foto: Savo Prelević
Suzana Pribilović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 22.04.2017. 19:06h

Upravna inspekcija juče je ušla u Opštinu Budva, kako bi izvršila inspekcijski nadzor nad postvaljenima ključnih opštinskih funkcionera, koje je kao vršioce dužnosti imenovao gradonačelnik Dragan Krapović.

Krapović je nedavno kompletirao svoj kabinet, te postavio sve sekretare i načelnike u opštinskim sekretarijatima i službama.

Nakon što su smijenjeni, mnogi od direktora i sekretara iz prethodne vlasti, najavili su da će se žaliti, a smjenu njihovih kadorva lokalni DPS je nazvao pravnim nasiljem i najavio da će se obratiti inspekcijskim službama i Upravnom sudu.

Dolazak inspekcije, u novoj gradskoj upravi su i očekivali, a ranije su više puta tvrdili da je svako imenovanje sprovedeno u skladu sa zakonom.

Inspekciju posebno interesuje da li postavljeni opštinski funkcioneri ispunjavaju zaokonske uslove da mogu obvaljati tu funkciju.

Ministarka javne uprave Suzana Pribilović, koja je bila potpredsjednica Opštine Budve, nedavno je smijenila glavnu upravnu inspektorku, jer navodno nije izvršila inspekcijski nadzor Opštine Kolašin.

Kompeltna DPS garnitura opštinskih funkcionera smijenjena je početkom godine, nakon što je Krapović uoči Nove godine preuzeo rukovođenje gradom. Na njihovo mjesto imenovani su ljudi, po koalicionom dogovoru deset konstituenata nove gradske uprave.

Uvedeno je takozvano v.d. stanje, pa je svakoj od partija pripao resor koji je dogovoren.

Predloženi su kandidati, koje je Krapović imenovao za vršioce dužnosti do raspisivanja konkursa, na koji će, kako su najavili, moći da se jave svi, bez obzira na političku pripadnost.

Budva je pune dvije decenije, bez obzira ko je bio na vlasti bila prepoznata po tome da je ključna preporuka za imenovanje na rukovodeću funkciju, pa i za zaposlenje u lokalnoj upravi ili preduzećima, bila partijska pripadnost.

Bonus video: