Radović plaćao legalizaciju i porez

Kako je objasnio, ugovor o legalizaciji je sklopio na osnovu poziva Opštine - Direkcije za imovinu za legalizaciju
107 pregleda 0 komentar(a)
Mještani park šume Zagorič, Foto: Luka Zeković
Mještani park šume Zagorič, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 22.04.2017. 18:46h

Mještanin Park šume Zagorič Žarko Radović najavio je tužbu protiv Glavnog grada, jer je godinama plaćao legalizaciju, kao i porez, a nadležni sada, kada su ga Stamatovići tužili zbog zauzimanja njihovog posjeda, kako je istakao, tvrde da je kolateralna šteta.

On je „Vijestima” dostavio ugovore za legalizaciju od 2004. do 2010. godine, zaključene između njega i Opštine Podgorica, za zakup zemljišta, koji će se iskoristiti na osnovu Operativnog plana predsjednika Opštine za saniranje stanja nastalog bespravnim zauzimanjem zemljišta i za suzbijanje bespravne gradnje.

“Na osnovu toga, dobijao sam rješenja na godišnjem nivou od 330 do 440 eura, a taj iznos se plaćao mjesečno. Redovno sam plaćao, dokaz za to i priznanice, a po tom osnovu sam Opštini uplatio 2.320 eura”, kazao je Radović.

Kako je objasnio, ugovor o legalizaciji je sklopio na osnovu poziva Opštine - Direkcije za imovinu za legalizaciju.

“To je bila zvanična akcija, nazvali su je Korak ka legalizaciji. Bio sam zadovoljan i mislio da je to rješenje i za mene. Između ostalog je navedeno da će se naknada po osnovu ugovora o legalizaciji uračunati u cijenu zemljišta”, kazao je Radović.

On je istakao da je za 2011. godinu zatražio produženje ugovora, kao i svaki put, ali da nije dobio odgovor.

“Onda sam čuo da je zemljište vraćeno, a prošle godine sam dobio poziv za suđenje, po tužbi porodice Stamatović. Osjećam se prevareno i izigrano”, kazao je Radović.

On je rekao da je juče održano prvo ročište, a da je sudija u zapisniku konstatovao da je dostavio pomenutu dokumentaciju.

On je pokazao i rješenje za porez od 22 eura na kuću, a koji, kako navodi plaća godinama redovno. Radović živi sa suprugom i troje djece u kući, koju je počeo 2000. godine.

Mještani iz Zagoriča protestuju preko mjesec dana, jer im je presudama došlo da plate kvadrat zemljišta od 35 do 40 eura porodici Vučinić i Stamatović, kojima je vraćeno 285 000 metara kvadratnih.

Bonus video: