Herceg Novi: Uspješna volonterska akcija povodom Dana planete Zemlje

I najmlađi su navukli rukavice i dohvatili alat, te sadeći i zalivajući reznice ruzmarina pokazali svoju spremnost i spretnost
2 komentar(a)
Ažurirano: 22.04.2017. 15:18h

Povodom 22. aprila, Dana planete Zemlje danas je dvadesetak volontera učestvovalo u akciji uređenja odmorišta i pješačke staze kraj Kotobiljskog izvora, u zaleđu Herceg Novog, saopšteno je iz lokalne uprave.

Na prostoru uz izvor zasađeno je preko 100 sadnica i reznica ruzmarina, lavande, pitospora, bora, čempresa, šimšira. Očišćen je prilaz i dio markirane pješačke staze. Na ovaj način dodatno je oplemenjeno odmorište koje je uređeno protekle jeseni.

I najmlađi su navukli rukavice i dohvatili alat, te sadeći i zalivajući reznice ruzmarina pokazali svoju spremnost i spretnost.

Nakon više od tri sata planirani posao uspješno je obavljen, a učesnici su imali priliku da, uz pripremljeni roštilj, prvi uživaju u plodovima svog rada. Na druženje je pozvano i nekoliko stranih turista, koji su se pješačkom stazom kroz Kotobilj uputili ka selu Kameno.

Akciju su organizovali Sekretarijat za komunalne djelatnosti i ekologiju Opštine Herceg Novi i Agencija za razvoj i zaštitu Orjena, a pomoć u realizaciji pružili su, pored volontera, Mjesna zajednica Kameno-Žlijebi, Planinarski klub „Subra“ i preduzeća „Zožeta“ i „Mesara Miljanić“.

Galerija

Bonus video: