"Čvrsta obećanja" Stijepovića: Podgorički taksisti odložili ulični protest

Prema obećanjima, legalni taksisti bi mogli očekivati i „TX“ tablice, za koje su predstavnici Grada, prema riječima predstavnika taksista, kazali da će koštati 50 eura
85 pregleda 10 komentar(a)
taksi, taksisti, Foto: Arhiva “Vijesti”
taksi, taksisti, Foto: Arhiva “Vijesti”
Ažurirano: 20.04.2017. 14:55h

Podgorički taksisti danas neće protestovati. Predstavnici taksista su ovu odluku donijeli nakon razgovora sa gradonačelnikom Slavoljubom Stijepovićem.

Nakon dobijenih „čvrstih obećanja“ taksisti su odlučili da odlože proteste na mjesec dana.

Strukovni sindikat taksista Crne Gore se na proteste odlučio nakon javne rasprave o izmjenama Odluke o auto-taksi prevozu u glavnom gradu, koja je održana prije više od nedjelju dana.

Nakon rasprave, predstavnici taksista su tražili od gradonačelnika da ih hitno primi, ali su potvrdan odgovor i poziv na razgovor dobili tek dan prije planiranih protesta.

„Dogovorili smo da se vidimo za mjesec, jer nam je čvrsto obećano da će da se odrade neke stvari u vezi sa našom branšom, prije svega po pitanju nelegalnih taksi vozila, izdavanja TX tablica...“, rekao je predsjednik Udruženja podgoričkih taksista Vesko Bjelić.

On pojašnjava da su iz Glavnog grada obećali da će biti formirana mješovita komisija inspekcijskih organa, od poreske, inspekcije rada do komunalne policije, koja bi svojim aktivnostima svela sivu zonu na najmanju moguću mjeru.

Prema obećanjima, legalni taksisti bi mogli očekivati i „TX“ tablice, za koje su predstavnici Grada, prema riječima predstavnika taksista, kazali da će koštati 50 eura.

„Na taj način bi se najbrže i na najlakši način prepoznali legalni od nelegalnih“, ocjenjuje Bjelić.

Taksisti, samostalni preduzetnici, nezadovoljni su bili najavom povećanja broja licenci sa 776 na 970

Taksisti, samostalni preduzetnici, nezadovoljni su bili najavom povećanja broja licenci sa 776 na 970.

„Tvrdnja gospodina gradonačelnika je da su to dezinformacije, do daljeg se neće izdati nijedna licenca. Ako bude potrebe, ocijeniće zajedno sa nama, kako su nam obećali. To ćemo raditi u saradnji“, kazao je Bjelić. Međutim, povećanje broja licenci ranije, na javnoj raspravi nije demantovao sekretar Sekretarijata za komunalne poslove i saobraćaj Marko Rakočević, kao ni uprava Glavnog grada, koja je u saopštenju navela da se „povećanje broja licenci logično nameće kao realna potreba koja je u interesu građana“.

Taksi prevoznici očekuju konkretne rezultate u predstojećih mjesec dana, nakon čega će odlučiti da li će organizovati protest.

Bonus video: