Regulisaće izvor Ponikla zbog poplava

“Smatramo realnim da izvor Ponikla bude priključen na sistem atmosferske kanalizacije u ovom dijelu grada, kada se za to stvore infrastrukturni uslovi”, kazao je Rakočević
66 pregleda 1 komentar(a)
Poplavljena ulica, Foto: Arhiva "Vijesti"
Poplavljena ulica, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 19.04.2017. 17:07h

Sekretar Sekretarijata za komunalne poslove i saobraćaj Marko Rakočević, kazao je da će u narednom periodu raditi na rješavanju izvora Ponikla, koji za vrijeme obilnijih kiša plavi imanja i dvorišta mještana Ceklinske ulice u Tološima.

On je na posljednjoj sjednici Skupštine Glavnog grada kazao da će to učiniti kroz infrastrukturno opremanje tog dijela grada, u skladu sa važećim DUP-om.

“Smatramo realnim da izvor Ponikla bude priključen na sistem atmosferske kanalizacije u ovom dijelu grada, kada se za to stvore infrastrukturni uslovi”, kazao je Rakočević.

Rakočević je ranije saopštio da bi trebalo napraviti kolektor za atmosferske vode i sprovesti ga do Sitnice, ali da za sada u Glavnom gradu nemaju novca za tu investiciju.

On je na jednoj od ranijih sjednica lokalnog parlamenta, kazao da su problemi sa izvorom u ranijem periodu bili manji, s obzirom da se radilo o zemljištu za poljoprivredne namjene.

“Kako je na ovom zemljištu izgrađen veći broj objekata dolazi do stvaranja problema upravo licima koja su skoro izgradila objekte. Rješavanje problema zahtijeva velika investiciona sredstva s obzirom na to da da atmosferske vode treba evakuisati, odnosno, napraviti kolektor koji treba sprovesti do najbližeg vodotoka, u ovom slučaju rijeke Sitnice”, kazao je tada Rakočević.

Bonus video: