Milić: Poštujmo i čuvajmo jedni druge

" Ovogodišnja istovremenost proslave Hristovog vaskresenja simbolično okuplja vjernike pravoslavne i katoličke vjeroispovijesti i podsjeća na zajedničke korijene neprolaznih civilizacijskih vrijednosti hrišćanstva"
59 pregleda 1 komentar(a)
Srđan Milić, Foto: Luka Zeković
Srđan Milić, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 14.04.2017. 10:47h

Predsjednik Socijalističke narodne partije Crne Gore Srđan Mili čestitao je nastupajuće Vaskršnje praznike, mitropolitu crnogorsko primorskom Amfilohiju, episkopu budimljansko-nikšićkom Joanikiju, i svim pravoslavnim vjernicima.

Milić je Uskrs čestitao buskupu kotorskom Iliji Janjiću, sveštenstvu i svim vjernicima katoličke vjeroispovjesti.

"Od svih velikih hrišćanskih praznika Vaskrs na najbolji način simbolizuje pobjedu života nad smrću i ukazuje na važnost njegovanja međusobnog uvažavanja, poštovanja i razumijevanja. Ovogodišnja istovremenost proslave Hristovog vaskresenja simbolično okuplja vjernike pravoslavne i katoličke vjeroispovijesti i podsjeća na zajedničke korijene neprolaznih civilizacijskih vrijednosti hrišćanstva. Neka vječna radost ovog praznika bude prožeta ljudskim i hrišćanskim vrijednostima - zalaganjem za istinu, pravdu i dostojanstvo svakog. Iskrenim zajedništvom poštujmo i čuvajmo jedni druge, jer jedino istinskom bliskošću možemo ostvariti razumijevanje i slogu, koji su neophodni za bolju budućnost za sve nas i našu Crnu Goru", navodi se u čestitki Milića.

Dodaje da želi da predstojeći praznici donesu zdravlje, mir i sreću, a da u "našim srcima sačuvaju vjeru i nadu u srećnije sjutra".

Bonus video: