U tivatskom lokalu ponovo se žale na nadležne: "Ovcu" sada šišaju zbog radnog vremena

Iz Opštine Tivat odbacili su tvrdnje da postupaju po pritiscima komšija i istakli da samo nastoje da obezbijede poštovanje propisa o radnom vremenu
68 pregleda 8 komentar(a)
Lokal Ovca, Foto: Siniša Luković
Lokal Ovca, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 11.04.2017. 17:17h

U tivatskom pabu “The Black Sheep” (Crna ovca), kome je ranije bilo zabranjeno da pušta muziku, tvrde da su ponovo na meti inspekcija.

Iz “Ovce” najavljuju krivične prijave protiv opštinara koji su se “navrzli” na lokal, dok nadležni tvrde da to nije tačno.

Nakon što je Upravni sud prihvatio njihovu žalbu i praktično ukinuo jednogodišnju zabranu puštanja muzike koju je izrekla lokalna vlast, jedan od suvlasnika “Ovce” Zoran Nišavić kaže da komunalna inspekcija, po prijavama komšija, revnosno kontroliše da li poštuju radno vrijeme. Priča da su im u dva navrata napisali prekršajne prijave jer su zatekli goste i nakon ponoći:

“Mi pola sata ranije oglasimo 'zadnju turu' pića, gasimo svjetlo i muziku. Ne moženo istjerati goste od kojih živimo prije nego popiju piće koje su platili, ne samo zbog toga što živimo od tih ljudi, već i zato što nas bilo koji klijent u slučaju da tako nešto uradimo, može tužiti po osnovu Zakona o zaštiti prava potrošača“.

Iz Opštine Tivat odbacili su tvrdnje da postupaju po pritiscima komšija i istakli da samo nastoje da obezbijede poštovanje propisa o radnom vremenu.

Naglasili su da je u dva navrata komunalna inspekcija nalazila goste i nakon ponoći, „što znači da taj lokal ne poštuje radno vrijeme istaknuto na njegovim ulaznim vratima“. Podsjetili su da kaznene mjere prema onima koji dva puta ili više prekrše odredbu o radnom vremenu, predviđaju da se prvo “radno vrijeme objekta u kome je zabilježen prekršaj, skrati za dva sata u trajanju od tri mjeseca, a ako se odluka i dalje krši, lokal će se zapečatiti”.

Nišavić pak tvrdi da su nevolje produkt pritisaka iz komšiluka koji žele da se “Ovci” prvo skrati radno vrijeme, a kasnije potpuno ugasi, kad već to nisu uspjeli “nezakonitim oduzimanjem lokalu dozvole za muziku”.

“Mi goste obavještavamo da bi bilo poželjno da napuste pab prije ponoći, čak smo istakli i obavještenje da najmanje 15 minuta prije ponoći izađu iz lokala“, kaže Nišavić i dodaje da je u turizmu, koji je za Tivat glavna razvojna grana, nedopustivo tjeranje gostiju.

Bonus video: