"Ako ne pričamo o problemima vršnjačkog i nasilja u porodici, ti problemi se neće riješiti"

"Željeli smo da studente za njihov dan, 4.april, upoznamo sa temom vršnjačkog i nasilja u porodici, ali i da od njih čujemo šta oni o tome misle, kao i koje bi to aktivnosti voljeli da preduzmemo", kazao je Mirko Pavićević, predsjednik Počasnog upravnog odbora NVO "Porodica"
0 komentar(a)
NVO "Porodica", Foto: Svetlana Mandić
NVO "Porodica", Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 04.04.2017. 12:35h

NVO "Porodica" iz Nikšića je na Filološkom fakultetu u tom gradu održala tribinu pod nazivom "Vršnjačko nasilje i nasilje u porodici" sa ciljem da se o pomenutim temama počne razgovarati kako bi na taj način počelo njihovo rješavanje.

"Željeli smo da studente za njihov dan, 4.april, upoznamo sa temom vršnjačkog i nasilja u porodici, ali i da od njih čujemo šta oni o tome misle, kao i koje bi to aktivnosti voljeli da preduzmemo. Ukoliko o tim problemima ne budemo pričali, oni se neće riješiti", kazao je Mirko Pavićević, predsjednik Počasnog upravnog odbora NVO "Porodica".

Cilj mu je, kako je kazao, da u pomenutom odboru okupi što više poznatih ličnosti iz Crne Gore koje će podržati njihovu internet kampanju "Radi nas" koja ima za cilj da mladima koji koriste internet pošalje jasnu poruku da je vršnjačko nasilje problem o kojem mora da se priča, a da se u rješavanju problema porodičnog nasilja moraju uključiti državne institucije, civilni sektor i građani, jer samo zajedno mogu postići dobre rezultate.

Pored Pavićevića na tribini su govorili i Gordana Šipčić, iz Saveza studenata Filološkog fakulteta, i Radoš Milatović i Ujkan Kurpejović iz pomenute NVO.

Bonus video: