Glavni grad obećava: Sagradiće višenamjenski objekat na Zlatici, u okviru njega će biti Dom zdravlja, pošta apoteka...

Ističe se da je definisano idejno rješenje i da je u toku izrada Glavnog projekta koji će biti gotov najkasnije do kraja aprila.
84 pregleda 4 komentar(a)
Višenamjenski objekat, Zlatica, Foto: Glavni grad
Višenamjenski objekat, Zlatica, Foto: Glavni grad
Ažurirano: 01.04.2017. 17:08h

Na Zlatici će biti sagrađen višenamjenski objekat u okviru koga će se između ostalog nalaziti i Dom zdravlja koji će obezbjeđivati primarnu zdravstvenu zaštitu za 15 hiljada građana, saopšteno je iz Biora za odnose sa javnošću Glavnog grada.

Navodi se da je za tu namjenu u Budžetu ove godine opredijeljeno 200 hiljada eura.

Ističe se da je definisano idejno rješenje i da je u toku izrada Glavnog projekta koji će biti gotov najkasnije do kraja aprila.

Kako su kazali idejnim projektom predviđeno je da objekat ima oko 600 m2 bruto površine u okviru kojeg će se nalaziti pošta, apoteka, prostorije za klub penzionera, prostorije za udruženja građana.

"U objektu će se nalaziti i Dom zdravlja, koji će obezbjeđivati primarnu zdravstvenu zaštitu za 15 hiljada građana, u sklopu kojeg će biti prostorije za izabranog ljekara za odrasle i djecu, patronaža, savjetovalište, ginekologija, laboratorija i ostale prateće prostorije, a projektom je predviđena i izgradnja dovoljnog broja parking mjesta i zelenih površina", kaže se u saopštenju.

Nakon izrade Glavnog projekta, kako su rekli, u maju će biti raspisan tender za izbor najpovovoljnijeg ponuđača za izvođenje radova.

Navodi se da su na osnovu dosadašnjeg iskustva izgradnje objekta tih gabarita i namjene u Glavnom gradu sigurni da će građani Zlatice i okolnih naselja najkasnije do kraja godine biti u prilici da koriste sve usluge i sadržaje tog višenamjenskog objekta.

"Kao i za druge projekte koje smo uspješno realizovali, Glavni grad je uvjeren da će i ovaj biti relizovan na zadovoljstvo građana tog dijela grada koji će dobiti nove sadržaje i kvalitetne usluge", navodi se u saopštenju.

Bonus video: