Ove godine 228 vozova nije krenulo

U januaru je otkazano 120, februaru 29 i martu 79, u ŽPCG tvrde da ni jedan voz nije otkazan trajno već zbog popravke
184 pregleda 18 komentar(a)
Vozovi, ŽPCG,
Vozovi, ŽPCG,
Ažurirano: 29.03.2017. 19:27h

Iz Željezničkog prevoza Crne Gore (ŽPCG) očekuju da bi naredne sedmice moglo da se normalizuju stanje u lokalnom saobraćaju.

U odgovoru “Vijestima” oni ne objašnjavaju na čemu baziraju optimizam. Saopštili su da je od početka godine otkazano 228 vozova , uglavnom u lokalnom saobraćaju, ali da razloga za brigu nema.

“Neispravne su dvije od šest elektromotornih garnitura i to jedna 'nova' i jedana 'stara'. Uzrok neispravnosti 'nove' garniture elektromotornog voza je posljedica vanrednog događaja, a neispravnost 'stare' garniture je kvar na reduktoru, “ piše u odgovoru ŽPCG.

Oni navode da tokom ove sedmice planiraju da uključe i treću 'novu' garnituru u saobraćaj, a tokom naredne nedjelje i 'staru' tako da bi imali ispravne sve elektromotorne vozove.

Iz ŽPCG tvrde da nijedan elektromotorni voz na kojem je “izvršena investiciona opravka” nije isključen iz saobraćaja trajno, već samo do opravke.

U posljednje vrijeme se često dešavaju otkazivanja vozova u lokalnom saobraćaju. U januaru je otkazano 120, februaru 29 i martu 79.

Veliki broj ovih vozova otkazan je djelimično na relaciji Bar-Podgorica ili Nikšić-Podgorica, dok je za oko 40 vozova u januaru obezbijeđen alternativni prevoz putnika autobusima, tvrde iz Željeznice.

Oni su naveli da je posljednji put voz otkazan u petak, kada voz iz Podgorice u 19:30 i iz Bijelog Polja narednog dana u 7:30 časova nijesu saobraćali “usled kvara na lokomotivi koji se desio istog dana, kako je objašnjeno, u ukrsnici Bratonožići”.

Taj voz, kako su naveli, nije otkazan bez informacija, već su putnici taj podatak mogli dobiti na šalteru informacija.

“Kako za ovaj voz nijesu obavezne rezervacije sjedišta, Željeznički prevoz nije mogao imati informaciju koji su putnici zainteresovani za putovanje ovim vozovima prije nego su se javili da traže informaciju putem telefona ili došli na željezničku stanicu. Putnici koji su tražili informaciju putem telefona mogli su je blagovremeno dobiti”, piše u odgovoru “Vijestima”.

Iz Željeznice negiraju da su svi CAF-ovi vozovi neispravni, i navode da je to bila j”ednodnevna posljedica vanrednih događaja i otklanjanje neispravnosti “. “Kako su se dva vanredna događaja desila u dva dana a posledice trećeg zahtijevale su nabavku rezervnih djelova koje nije moguće nabaviti u Crnoj Gori, spletom okolnosti bile su sve tri elektromotorne garniture “nove” isključene iz saobraćaja jedan dan”, piše u odgovorima “Vijestima”.

Bonus video: