Herceg Novi: Zbog protesta žene dale izjave u policiji

"Takvo postupanje smatram svojevrsnim pritiskom, prijetnjom, za svakoga ko se usudi da protestuje protiv nekoga ili nečega ili iskaže građansku neposlušnost. Mnoge žene su se uplašile, a to je izgleda i bio cilj", kazala je Zorica Gavrilović
234 pregleda 5 komentar(a)
Ažurirano: 24.03.2017. 14:31h

U Centru bezbjednosti Herceg Novi nekoliko žena je dalo izjavu o okolnostima organizovanja skupa podrške ženama koje zbog smanjenja naknada za majke sa troje i više djece protestuju u Podgorici.

"Bila sam neprijatno iznenađena kada su mi kasno sinoć službenici CB HN donijeli poziv da se odmah javim u CB radi davanja izjave o okolnostima organizovanja protestnog okupljanja”, kaže jedna od učersnica skupa Zorica Gavrilović.

"Kao da smo kriminalci, insistirano je da se odmah javimo", ističe ogorčena Gavrilović.

Nekoliko majki primio je komandir policije Dejan Ostojić, koji je, kako kaže Gavrilović bio ljubazan.

"Nije nam tražena nikakva izjava niti smo je davale, samo su nam predočene odredbe Zakona o saobraćaju i Zakona o javnim skupovima", kaže Gavrilović.

"Takvo postupanje smatram svojevrsnim pritiskom, prijetnjom, za svakoga ko se usudi da protestuje protiv nekoga ili nečega ili iskaže građansku neposlušnost. Mnoge žene su se uplašile, a to je izgleda i bio cilj", uvjerena je Gavrilović.

Ona tvrdi da je skup organizovan prije dva dana, bio spontan, jer su ogorčene majke htjele da daju podršku majkama koje štrajkuju glađu u Podgorici i da skrenu pažnju i vlasti i javnosti da su im ugrožena prava. Danas su i ostale žene učesnice protesta dobile poziv da se jave u CB. To je najvjerovatnije uticalo i da odustanu od današnjeg skupa podrške koje su planirale da održe u Meljinama.

U srijedu je grupa od 60-ak Novljanki na kratko blokirala Jadransku magistralu kod semafora na Toploj u znak podrške majkama i ženama koje više od dvadeset dana protestuju ispred skupštine Crne Gore i 12- dan štrajkuju glađu.

Iz Uprave policije "Vijesti" nijesu dobile odgovore zašto su žene iz Herceg Novog morale sinoć da daju izjavu u Centru bezbjednosti.

Galerija

Bonus video: