Osnovci iz Tivta i Kotora obišli postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda

Djeca su iz prve ruke imala priliku da vide kako funcioniše PPOV o čijem im je radu i značaju za očuvanje okoline govorio inženjer Predrag Martinović
79 pregleda 0 komentar(a)
djeca, PPOV, Foto: Siniša Luković
djeca, PPOV, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 22.03.2017. 15:11h

Nekoliko desetina učenika osnovnih škola iz Tivta, Kotora, Prčanja, Grblja i Risna sa svojim nastavnicima, obišli su juče postrojenje za prčišćevanje otpadnih voda (PPOV) u Klačini kod Tivta.

Posjetu novom i modernom PPOOV vrijednom preko 10 miliona eura, a koje prije ispuštanja u more, prečišćava otpadne vode iz Tivta i Kotora, povodom 22.marta – međunarodnog dana voda, organizovali su „Vodacom“ i Opština Tivat.

Djeca su iz prve ruke imala priliku da vide kako funcioniše PPOV o čijem im je radu i značaju za očuvanje okoline govorio inženjer Predrag Martinović iz „Vodacoma“.

Nakon obilaska postrojenja, u zgradi Opštine Tivat organizovan je prigodan zajednički program učenika sedam osnovnih škola, gdje su djeca u petominutnom izlaganju, prezentovali svoje projekte na temu voda, otpadnih voda i na taj način predstavili svoje škole.

“Cilj ove akcije je da se skrene pažnja koliko je ograničen vodni resurs i koliko ga moramo čuvati od otpadnih voda koje povećanjem naselja, industrija, i šta sve utiče da mi tim otpadnim vodama zagadjujemo već ograničeni vodni resurs i da na to treba da obratimo pažnju u budućnosti”, istakla je PR koordinatorka “Vodacoma” Mladenka Radonjić.

Bonus video: