Restauracija Sat kule i Trga Bećir-bega Osmanagića: Investicija od 400.000 eura

Potpredsjednik Maskan, kako je navedeno, kazao je da će restauracija, procijenjena na 400 hiljada eura, trajati oko četiri mjeseca
260 pregleda 0 komentar(a)
Sat kula, Foto: Arhiva Vijesti
Sat kula, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 17.03.2017. 18:52h

Restauracija Sat kule i Trga Bećir-bega Osmanagića počeće najkasnije krajem marta, saopšteno je nakon sastanka graonačelnika Slavoljuba Stijepovića sa potpredsjednika Turske agencije za međunarodnu saradnju i koordinaciju (TIKA) dr Alijom Maskana.

Potpredsjednik Maskan, kako je navedeno, kazao je da će restauracija, procijenjena na 400 hiljada eura, trajati oko četiri mjeseca.

“Na osnovu ranije potpisanog Protokola o saradnji između Glavnog grada, Uprave za zaštitu kulturnih dobara i TIKA na restauraciji Sat kule i Trga Bećir- bega Osmanagića, potpredsjednik Maskan je obavijestio gradonačelnika da je odabrana renomirana italijanska firma koja će najkasnije do kraja marta otpočeti ugovorene radove”, saopšteno je iz PG biroa.

Navedeno je da je gradonačelnik Stijepović, izražavajući zadovoljstvo posjetom potpredsjednika TIKA zbog početka realizacije jednog veoma značajnog zajedničkog projekta, ocijenio da to predstavlja samo prvi korak na putu uspješne saradnje te turske agencije i Glavnog grada na realizaciji važnih infrastrukturnih projekata u Podgorici.

“Gradonačelnik Stijepović je, ukazujući na značaj Sat kule i Trga Bećir-bega Osmanagića, kao simbola Podgorice, istakao da će njihovom restauracijom glavni grad dobiti na značaju, posebno kada je u pitanju ukupna turistička i kulturna ponuda”, navodi se u saopštenju.

Bonus video: