Službeni džip "divljao" bulevarom: Ugrozio život majkama

Peković tvrdi da su sinoć u jednom trenutku majke zaspale i odjednom je čula galamu i skočila ispred bine
101 pregleda 140 komentar(a)
pres majke, Foto: Luka Zeković
pres majke, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 09.03.2017. 18:19h

Sivi džip državnih registarskih oznaka (PG CG) sinoć je vozio Bulevarom Svetog Petra Cetinjskog velikom brzinom i ugrozio život majkama koje su noćile tamo.

To je na presu saopštila članica koordinacionog tima za protest majki Rosanda Peković, istakavši da je bulevar mogao "promijeniti ime u Trg majki."

One su zbog toga podnijele krivičnu prijavu protiv NN lica, a smatraju da će kamere pokazati da se to stvarno i desilo.

Peković tvrdi da su sinoć u jednom trenutku majke zaspale i odjednom je čula galamu i skočila ispred bine.

"Prošao je jedan džip vidjeli smo tablice, čini se da je bio sive boje i mislili smo da su ponovo pustili saobraćaj jer nas uznemiravaju svaku noć. Nije prošlo ni pet minuta ponovo je prošao, registarskih oznaka 'PG CG', broj nijesmo vidjeli. Okrenulo se kod policijskog auta i vratilo se u istom smjeru još većeom brzinom. Žene su izale da brane svoj prostor, jer ovo je naš prostor od jednog do drugog policijskog automobila i niko nam ga neće uzurpirati. Automobil je još većom brzinom krenuo direktno na njih, nećete vjerovati bile smo životno ugrožene", kazala je Peković

Tvrdi da policajci ni iz jednog automobila nijesu reagovali, ali da je Komunalna policija sklonila stolice sa bulevara, na kojima su majke "legle, kako bi branile svoj prostor".

"Bitnije su im stolice od života majki. Sram ih bilo", kazala je Peković.

Kazala je da im je sinoć zbog vjetra i velike hladnoće bilo teško prenoćiti i da nije bilo dovoljno ni četiri ćebeta da se utople.

"Plašim se i bijele smrti jer je hladnoća velika da se po vedrim nebom ne može spavati, sram bilo Vladu Crne gore što ovako tretira majke Crne Gore", kazala je.

Predsjednica koordinacionog odbora majki Željka Savković kazala jed a neće nikog napadati, niti kriviti, već da to ostavljaju nadležnim organima, čiji je to posao.

"Sinoć šta se desilo neka bude pouka svakom radniku Ministarstva unutrašnjih poslova da majke Crne Gore ne mogu zastrašiti", poručila je Savković.

Ona se osvrnula na izjavu predsjednika Ustavnog suda Dragomira Draškovića da odluka o naknadama za majke nije prioritet.

"Kada 22.000 crnogorskih porodica Draškoviću nije prioritet ni mi više nećemo pominjati Ustavni sud, jer ni oni nama nijesu bitni", kazala je Savković.

Bonus video: