Prvi primorski Critical Mass u Tivtu

"Povod je međunarodni Dan energetske efikasnosti u organizaciji Opštine Tivat, uz podršku Njemačke organizacije za međunarodnu saradnju – GIZ, a u saradnji sa Ministarstvom ekonomije"
76 pregleda 0 komentar(a)
Tivat Critical Mass, Foto: Biciklo.me
Tivat Critical Mass, Foto: Biciklo.me
Ažurirano: 02.03.2017. 09:44h

Prvi primorski Critical Mass biće organizovan u Tivtu 5. marta, saopšteno je iz Biciklo.me.

Podsjećaju da Tivat već ima biciklističke staze i sistem javnog dijeljenja bicikala

"Povod je međunarodni Dan energetske efikasnosti u organizaciji Opštine Tivat, uz podršku Njemačke organizacije za međunarodnu saradnju – GIZ, a u saradnji sa Ministarstvom ekonomije. Biće to savršena prilika da saznamo i podsjetimo se da treba s(a)vjesno da trošimo energiju u svakodnevnom životu. Efikasna potrošnja energije nam omogućuje da se usmjerimo ka crpljenju održivijih izvora energije i tim omogućuje veći kvalitet života cjelokupnog društva i očuvanje prirode koja je sve ugroženija, a nama neophodna za dobro fizičko i psihičko zdravlje. Iz razloga što se najviše fosilnih goriva koristi u saobraćaju, sve veći akcenat je na svakodnevnoj vožnji bicikla kao sredstva transporta, što možemo vidjeti na primjerima svijetskih metropola. Njujork, London, Buenos Ajres i mnogi drugi gradovi su tokom poslednjih 5 do 10 godina dobili radikalne promjene u saobraćajnoj infrastrukturi i saobraćaju generalno u cilju postizanja što veće energetske održivosti. Kopenhagen i Amsterdam i da ne pominjemo. Na njih je bicikl odavno prva asocijacija", saopšteno je iz Biciklo.me.

Pozvali su građane da im se pridružite u nedjelju u podne na rivi "Pine".

Nakon vožnje pozvali su da im se krađani pridruže projekciji dokumentarnog filma Milana Lisice "Bicikli pričaju priče", koja će se održati u multimedijalnoj sali Opštine Tivat.

Bonus video: