Herceg Novi: Kiša poplavila glavni gradski trg

“Iako je stari grad Herceg Novi sazidan na kamenu, njene žile kucavice su, vodeni tokovi. Veliki trg Nikole Đurkovića je bila široka vododerina sve dok se nije izgradio trg, ustvari, izravnao i iznivelao prostor, počele graditi kuće zapadnog podgrađa i posađena stabla murve, za ukras"
129 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 25.02.2017. 15:07h

Svaka malo veća kiša poplavi centar Herceg Novog, a tako je bilo i danas. Od 7 do 13 sati palo je 39 , a prethodnog dana 79 litara kiše po metru kvadratnom. Na glavnom gradskom trgu formirana su omanja “jezera”, a niz skale tekli su vodopadi, a iz začepljenih šahtova sukljala je bujica vode. Bez gumenih čizama danas nije bilo bezbjedno hodati gradom.

“Iako je stari grad Herceg Novi sazidan na kamenu, njene žile kucavice su, vodeni tokovi. Veliki trg Nikole Đurkovića je bila široka vododerina sve dok se nije izgradio trg, ustvari, izravnao i iznivelao prostor, počele graditi kuće zapadnog podgrađa i posađena stabla murve, za ukras, kaže ing.Olivera Doklestić. Izvorište vode postoje ispod hotela „Amerika“ , ali pod temeljima objekta „Optika“ u centru grada.

“ U Novome nikada ne treba biti začuđen što se pojavila neka nova voda, a što je neka druga nestala”, ističe Doklestić.

“Riječica Opačica u Zelenici u gornjem toku se, prije pola sata, počela izlijevati iz korita, i za sada situacija nije alarmantna, a drugih prijava opasnosti ili štete nastale od poplava za sada nema”, kazao je Vijestima rukovodilac Službe zaštite i spasavanja Aleksandar Škobalj. On ističe da pripadnici Službe prate šta se dešava na terenu kako bi mogli pravovremeno djelovati.

Galerija

Bonus video: