Rezultati prekograničnog projekta predstavljeni u Beranama

U okviru projekta su urađeni i prootivni filmovi za prekogranični region
82 pregleda 1 komentar(a)
Berane grad, Foto: Rabrenović
Berane grad, Foto: Rabrenović
Ažurirano: 16.02.2017. 16:06h

Rezultati prekograničnog projekta "Primjena inovacija i preduzetništvo u prekograničnom regionu KS-CG“ predstavljeni su danas u prostorijama Vatrogasnog doma u Beranama.

O aktivnosti i rezultatima projekta, koji su sprovodili Turistička organizacija Berana i IT klaster Crne Gore, govorio je menadžer projekta Predrag Šćekić.

Projektovani rezultati projekta, kako je rekao, bili su - povećana svijest o turističkoj industriji i preduzetništvu (promocija i komunikacija), povećana konkurentnost i inovativnost strukture podrške (inovativni centri KS-CG)i povećana promocija regionalnih proizvoda , odnosno usluga.

Tokom realizacije projekta otvorena je kancelarija Centar inovativnih ideja pri novoformiranom biznis inkubatoru u Beranama.

„Centar je već razradio 11 inovativnih ideja, od kojih su dvije već osvojile nagrade (HBH Tour i As clear as crystal). Projektne ideje su predstavljene na Nedjelji inovacija u turizmu koja je održana u Istoku“ - kazao je Šćekić.

On je dodfao da su projektom sprovedene aktivnosti na uvođenju i postavljanju onlajn alata u cilju unapređenja uslova za razvoj trgovine, turizma i komunikacija u okviru programskog područja. Izrađena je i osnovna studija unapređenja turizma u regionu i pripremljen marketing plan, a za potrebe Turističke organizacije Berane (TOB) napravljena je nova internet stranica.

„Turistički radnici iz Berana su boravili u radnoj posjeti Italiji. Održano je i 8 velikih radionica koje se tiču jačanja kapaciteta iz finansijskog i administrativnog menadžmenta, osnovne komunikacije i hosting, preduzetništva u turizmu, promocije turističkih proizvoda preko digitalnih i promotivnih materijala, brendiranja turističkih proizvoda, takođe za turističke radnike i zainteresovane preduzetnike iz Berana“ – kazao je Šćekić.

U okviru projekta su urađeni i prootivni filmovi za prekogranični region.

Vrijednost projekta „Primjena inovacija i preduzetništvo u prekograničnom regionu KS-CG“ je 152,987.53 eura, od čega je bespovratno učešće Evropske unije iz IPA fonda za prekogranični program iznosilo 130,039.40 eura.

Bonus video: