Omladinski centar otvoren u Bloku 5

Gradonačelnik Stijepović je istakao da će mladi biti podržani iz lokalne uprave u svrhu ostvarivanja njihovih ciljeva
0 komentar(a)
Slavoljub Stijepović, Foto: Youtube screenshot
Slavoljub Stijepović, Foto: Youtube screenshot
Ažurirano: 10.02.2017. 18:40h

Omladinski centar za mlade otvoren je danas u Bloku 5 na Trgu Nikole Kovačevića. Otvaranju su prisustvovali gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović, ministar sporta Nikola Janović i šef kancelarije UNICEF Bendžamin Perks predstavljajući institucije koje su podržale projekat.

“Otvaramo prvi Omladinski cenar u Podgorici, koji će prevashodno biti dostupan mladima i omladinskim organizacijama, a čije će usluge koristiti besplatno”, obratio se prisutnima ministar Janović. On je istakao da je Omladinski centar, prije svega, servis za mlade i predstavlja prostor u kome mladi stiču nova saznanja, rade i predstavljaju produkte svog rada, kreiraju prostor i realizuju različite aktivnosti.

“Centar je spona između mladih i institucija, odnosno programa i drugih mogućnosti koje su mladima na raspolaganju. Centar će biti mjesto za okupljanje mladih, kreativno izražavanje i promociju njihovog stvaralaštva, pristup informacijama, ali i mjesto za različite događaje, promocije, tribine, radionice, izložbe, performanse i druge aktivnosti koje će kreirati sami mladi”, objasnio je Janović cilj i svrhu centra.

Bendžamin Perks centar vidi kao prekretnicu za unapređenje omladinske politike i prevazilaženje izazova koji su pred mladima. Prepoznao je projekat kao mogućnost da mladi napreduju u svijetu koji se sve brže mijenja u 21. vijeku.

Gradonačelnik Stijepović je istakao da će mladi biti podržani iz lokalne uprave u svrhu ostvarivanja njihovih ciljeva.

U okviru centra će funkcionisati lokalna kancelarija Regionalne kancelarije za saradnju mladih i UNICEF-ova Laboratorija inovacija za mlade.

Generalni direktor direktorata za mlade Nenad Koprivica je potvrdio da sve aktivnosti počinju od 15. februara. Prva tri mjeseca će funkcionisati kao pilot projekat podržan od strane UNDP-a preko nevladine organizacije Proaktiv.

Bonus video: