Otežano do Cetinja: Na zeleno čeka i 50 automobila

Na seoskom putu se jedva mimoilaze automobili, gužvu su juče dodatno pravili i radnici koji su sanirali njegova oštećenja
57 pregleda 7 komentar(a)
Radovi na putu Podgorica-Cetinje, Foto: Boris Pejović
Radovi na putu Podgorica-Cetinje, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 10.02.2017. 12:37h

Zbog rekonstrukcije tunela Mekavac juče je potpuno obustavljen saobraćaj na dijelu magistralnog puta Podgorica-Cetinje, a putovanje do prijestonice produženo je za četrdesetak minuta starim putem.

Iako je direktor Direkcije za saobraćaj u Ministarstvu saobraćaja i pomorstva Savo Parača najavio da će putovanje do Cetinja biti produženo za 15-ak minuta, reporteri “Vijesti” juče su čekali više od 40 minuta na alternativnom putu preko Dobrskog Sela.

Uskim putem može proći samo jedan automobil, zbog čega je postavljen semafor, pa se ide naizmjenično. Međutim, vozači ne poštuju semafor pa su juče saobraćaj regulisali radnici preduzeća “Euro-Asfalt”, koji rade rekonstrukciju tunela.

Magistralni put Podgorica - Cetinje bio je zatvoren za saobraćaj kod skretanja za Rijeku Crnojevića.

Oko 13 časova je da dođe na red čekalo 30-ak automobila na skretanju za Donji Ceklin, kako bi stigli do magistralnog puta za Cetinje.

Na uskom seoskom putu, kojim se jedva mogu mimoići dva automobila, vozači su mogli da uživaju jedino u pogledu na riječko selo i Skadarsko jezero. Radnici pomenutog preduzeća su na više mjesta sanirali oštećenja seoskog puta, što je dodatno usporavalo saobraćaj.

Vidno je da je put skoro nasut, pa se stiče utisak da je riječ o makadamu, dok nije svejedno voziti oštrim krivinama, sa čije strane je provalija - gotovo nezaštićena.

Reportere “Vijesti” je mnogo veća gužva sačekala iz pravca Cetinja, gdje je na semaforu čekalo više od pedeset vidno nervoznih vozača i samo su nailazili novi automobili.

Parača je za “Pobjedu” kazao da će vožnja starim putem trajati tri minuta duže nego je potrebno da se prođe kroz tunel, dok će vozač na semaforu čekati maksimalno 15 minuta.

Parača je saopštio da će tokom izvođenja radova na tunelu na putu Cetinje-Podgorica važiti potpuna obustava saobraćaja svakog dana od 8:50 do 10:50 i od 13:50 do 15:20.

Bonus video: