Pomoć za djecu oboljelu od kancera: Humanost ujedinila medije

Direktorica TV Vijesti Marijana Bojanić istakla je da je tokom akcije za malenu Selenu potvrđena snažna moć medija
3 komentar(a)
Teleton, Foto: Teleton
Teleton, Foto: Teleton
Ažurirano: 09.02.2017. 07:10h

Nakon što su mediji pokazali zajedništvo i angažovali se da sakupe novac za liječenje trogodišnje Selene Mandić, sljedeći korak na dobrotvornom radu je humanitarni Teleton.

Direktorica TV Vijesti Marijana Bojanić istakla je da je tokom akcije za malenu Selenu potvrđena snažna moć medija.

“Za manje od 48 sati sakupljen je potreban novac, a cijela Crna Gora je mislila na Selenu. Kako smo Teleton dogovorili već prvog dana akcije - i nakon informacije da su pare za Selenu skupljene - odlučili smo da ne otkazujemo i da idemo dalje. Za neku drugu djecu i njihove roditelje kojima će tek biti potrebna prijateljska podrška u nevolji koja ih je snašla, a koji, možda, nemaju dostupnost ovolikom broju medija”, kazala je Bojanić juče “Vijestima”.

Šest crnogorskih televizija će 15. februara prenositi humanitarni Teleton, u kojem će gotovo stotinu poznatih ličnosti razgovarati sa građanima preko donatorskog broja.

Oni će se javljati na donatorski broj 1511 i razgovarati sa svima koji budu pozivali. Razgovori su ograničeni na dva minuta, pa će građani na taj način donirati po dva eura za pomoć djeci oboljeloj od kancera. RTCG, 777, Atlas, Vijesti, Pink i Prva, istovremeno će prenositi Teleton na svojim kanalima.

V.d. generalnog direktora Radio-televizije Crne Gore (RTCG) Andrijana Kadija kazala je da je to veoma značajan projekat koji je ujedinio crnogorske medije.

“Nakon toliko međusobnih prepucavanja, građani mogu da vide ujedinjene medije kako zajedno rade nešto humano i dobro. Jako sam ponosna koliko je tu pozitivne energije među nama, sa koliko elana svi predstavnici medija rade i završavaju sve šta se dogovorimo na sastancima”, kazala je Kadija “Vijestima”.

Ona je pozvala i ostale medije da prenose Teleton, jer će signal biti besplatan i istakla da je to akcija svih medija, bez obzira što je sprovode samo šest televizija.

Donatorski sms broj za djecu koja se bore sa karcinomom aktivan je od utorka. Da bi se donirao euro potrebno je poslati poruku 5 na sms 14543.

Direktor marketinga u televiziji Prva Ivan Vukčević kazao je da tako pomažu djeci da dobiju nabolju šansu i liječe se u inostranstvu i u situacijama kada to ne pokriva Fond zdravstva.

“To će biti prvi put da se televizije neće nadmetati oko gledanosti i šerova, već će udruženo raditi za dobar cilj. Šest televizija da se skupi na tako malom prostoru je rijetkost i mislim da ćemo biti zdrav primjer regionu, a možda se jednog dana o tome bude učilo na fakultetima”, kazao je juče Vukčević “Vijestima”.

Bonus video: