Suđenje Božu Vujisiću: "Morao je jače da pritisne oroz"

Suđenje se nastavlja 22. februara kada će se tim vještaka neuropsihijatara izjasniti u kakvom je stanju bio Vujisić u vrijeme izvršenja krivičnog djela
176 pregleda 4 komentar(a)
Božo Vujisić, Foto: Luka Zeković
Božo Vujisić, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 08.02.2017. 18:34h

U nastavku suđenja Božu Vujisiću, optuženom za ubistvo rođaka Igora Miloševića, pred krivičnim vijećem sudije Vladimira Novović u Višem sudu u Podgoroici, danas se izjašnjavao vještak balističar Milovan Mihailović.

Dopunskim balističkim vještačenjem utvrđeno je okrivljeni Božo Vujisić morao jače pritisnuti obarač na pištolju CZ kalibra 7,62 milimetra kada je 23. novembra 2014. godine ubio brata od tetke Igora Miloševića i ranio radnika obezbjeđenja lokala „Mr Kul“ Mirka Vlahovića.

Vještak balističar Milovan Mihailović ostao je pri dopunskom pisanom nalazu i mišljenju, pojašnjavajući da s obzirom da je pištolj imao koroziju, morala je postojati veća sila pritiska na obaraču u odnosu na održavano oružje tog tipa.

Prema navodima optužnice, Vujisić je 23. 11. 2014 oko 03,00 časova u Podgorici, u ugostiteljskom objektu "Mr Cool”, umišljajno pokušao da ubije više osoba. Nakon sukoba koji je imao sa radnikom obezbjeđenja Mirkom Vlahovićem i konobarom, zbog izbjegavanja da plati račun za ugostiteljske usluge koje je napravio u tom lokalu, i fizičkog obračuna koji je imao sa Vlahovićem, u ovaj lokal se vratio naoružan pištoljem. Tada je Vujisić uputio prijetnju konobaru i Vlahoviću, "ubiću te, ti češ mene da naplaćuješ račun", a zatim se ponovo sukobio sa konobarom P.D. i Vlahovićem, koji su pokušali da mu uzmu pištolj. Tada ga je Vlahović uhvatio za desnu ruku u kojoj je držao pištolj i gurnuo na šank, da bi mu oduzeo pištolj iz ruke, udarivši ga dva puta lijevom rukom u predijelu glave. U tom momentu im je prišao Igor Milošević, pokušavajući da ga odvoji od okrivljenog, što je okrivljeni Vujisić iskoristio i ispalio jedan metak u pravcu glave Vlahovića i pogodio ga u predijelu gornje vilice nanoseći mu tešku tjelesnu povredu, a Miloševića u grudni koš, nanoseći mu tešku tjelesnu povredu od koje je nastupila smrt. Vujisić je stavljeno na teret da je izvršio krivično djelo teško ubistvo u pokušaju iz člana 144.

Suđenje se nastavlja 22. februara kada će se tim vještaka neuropsihijatara izjasniti u kakvom je stanju bio Vujisić u vrijeme izvršenja krivičnog djela.

Bonus video: