Aktivna SMS linija za Teleton: Pošalji 5 na 14543

Gotovo od 100 poznatih - glumci, pjevači, sportisti, naćiće se na okupu 15. februara od 20 sati
9 komentar(a)
Mileva Žurić, teleton, Foto: Screenshot (YouTube)
Mileva Žurić, teleton, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 07.02.2017. 16:07h

Donatorski sms broj za djecu koja se bore sa karcinomom aktivan je od danas. Da bi se donirao euro potrebno je poslati poruku 5 na sms 14543. Tako im pomažemo da dobiju nabolju šansu i liječe se u inostranstvu i u situacijama kada to ne pokriva Fond zdravstva.

Ta šansa cilj je prvog Teletona u Crnoj Gori. Nikada do sada u našoj zemlji, ali i na čitavom Balkanu nije se udružilo šest televizija da bi se prikupilo što više novca za male velike borce.

Gotovo od 100 poznatih - glumci, pjevači, sportisti, naćiće se na okupu 15. februara od 20 sati. Oni će se javljati na donatorski broj 1511 i razgovarati sa svima koji budu pozivali. Razgovori su ograničeni na dva minuta, pa će građani na taj način donirati po dva eura. RTCG, 777, Atlas, Vijesti, Pink i Prva, istovremeno će prenositi Teleton na svoji kanalima.

"U toku je i komunikacija sa kompanijama koje već sjajno odgovaraju na ovaj humani poziv. Sav novac koji bude prikupljen ide u fondaciju “Budi human” i ne može se uplaćivati na račune fizičkih lica. Uplate će, isključivo ići na račune klinika koje budu izdavale fakture na ime fondacije, uz prethodni dogovor i komunikaciju klinike i fondacije. U Crnoj Gori se, prema podacima udruženja Feniks,godišnje dijagnostifikujebolest kod 15 do 20 djece. Liječi se njih mnogo više, jer je borba, po pravilu duga, i traje više od godinu. Svima njima potrebna je naša pomoć jer liječenje, često nije moguće u Crnoj Gori, ali ni u klinikama regiona. Zato smo tu - mediji, poznati, kompanije i svi građani Crne Gore. Dajemo vjetar u jedra njihovim šansama da se izbore sa karcinomom. Podrži, pobijedi", navode iz Teletona.

Bonus video: