Institut iz Njemačke ponosan na Damjanović

"Dr Sanji Damjanović će sigurno koristiti iskustvo koje je stekla na GSI i Centru za nuklearna istraživanja - CERN-u”, kazao je Giubellino
358 pregleda 2 komentar(a)
Sanja Damjanović, Foto: Savo Prelević
Sanja Damjanović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 07.02.2017. 08:28h

Centar za istraživanja teških jona u Helmucu (Međunarodnog naučnoistraživačkog instituta GSI Helmholtzzentrum für Schwerionenforschung) ponosan je što je naučnica iz njihovih redova - Sanja Damjanović imenovana za ministarku nauke Crne Gore.

U njihovom časopisu "Kurier GSI" piše da je generalni direktor nauke GSI i FAIR (Ustanova za antiprotonska i jonska istraživanja), profesor Paolo Giubellino, oduševljen imenovanjem mlade fizičarke.

"Ponosni smo što je istraživačica iz naših redova sada nova ministarka nauke, gdje može i na političkom nivou svojom stručnošću i internacionalnim iskustvom doprinijeti crnogorskom društvu. Želimo joj puno uspjeha na novoj poziciji. Dr Sanji Damjanović će sigurno koristiti iskustvo koje je stekla na GSI i Centru za nuklearna istraživanja - CERN-u”, kazao je Giubellino.

Kurier GSI piše da je Damjanović radila u međunarodnim istraživačkim timovima u GSI i CERN od 1999. godine.

Osam godina kasnije, 2007. godine, odigrala je, tvrde, ključnu ulogu inicirajući ugovor o saradnji između njene domovine, Crne Gore i CERN-a.

Bonus video: