"Dani raštana" na Starom aerodromu

Na današnjem događaju posjetioci su mogli da probaju raštan spremljen sa kaštradinom ili kobasicom, japrake i kukuruzni hljeb
75 pregleda 5 komentar(a)
Dani raštana, Foto: Zoran Đurić
Dani raštana, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 04.02.2017. 16:53h

Promovisanje gradskih pijaca, tradicionalnih jela i organizacije "Tržnice i pijace'', osnovni je cilje manifestacije "Dani raštana'', koja je privukla veći broj posjetilaca na novoj zelenoj pijaci "Forum'' na Starom aerodromu.

"Uz ovakve manifestacije pijace će privući veći broj turista koji će osjetiti podgorički duh'', kazala je Ana Jovanović iz Turističke organizacije (TO) Podgorice.

Na današnjem događaju posjetioci su mogli da probaju raštan spremljen sa kaštradinom ili kobasicom, japrake i kukuruzni hljeb.

Podgoričani Božidar Ivanović i Vlado Janjević došli su na pijacu samo zbog toga: "Rekosmo 'ajde da vidimo šta se tamo kuva'', a Janjević dodaje kako ovakvih manifestacija treba da bude češće jer su "em savremene, em moderne, em je raštan danas ukusan''.

Zašto baš "Dan raštana'' prepoznao je Jovan Janković.

"Često se koristi u ishrani, i stari je specijalitet ako je dobro spremljen'', a par žena pored ga je upravo komentarisalo: ,,Kako je dobar, samo ne znam kako kobasica ispane ovako''.

Sljedeće godine se krčka nešto drugo, kažu iz TO, a tokom ove će ponuda Glavnog grada biti promovisana na sličnim događajima u regionu. Raštan će obići Beograd i Skoplje, sa kojima se sarađivalo lani, a poći će i u Banja Luku, Sarajevo i Tiranu.

Bonus video: