Dva nova autobusa u gradskom prevozu Tivta

Riječ je o modernim tzv. niskopodnim vozilima turskog proizvođača "Anadolu Isuzu" za gradski prevoz dužine 9,5 metara, a koji mogu primiti maksimalno 69 putnika
102 pregleda 2 komentar(a)
gradski prevoz Tivat, Foto: Siniša Luković
gradski prevoz Tivat, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 01.02.2017. 08:10h

Kompanija "Blue Line" iz Herceg Novog kojoj je Opština Tivat povjerila poslove obavlja gradskog i đačkog prevoza na teritoriji toga grada, modernizovala je vozni park i u upotrebu uvela dva nova moderna gradska autobusa marke "isuzu citibus".

Osim u gradskom saobraćaju Tivta, dva potpuno nova autobusa koja su ovih dana izašla na ulice, saobraćaju i na međugradskoj liniji Tivat-Prčanj-Kotor, kao i u gradskom prevozu u Kotoru, a po potrebi su angažovana i na prevozu učenika u škole.

Riječ je o modernim tzv. niskopodnim vozilima turskog proizvođača "Anadolu Isuzu" za gradski prevoz dužine 9,5 metara, a koji mogu primiti maksimalno 69 putnika.

Autobuse pokreće motor snage 210 konja, a opremljeni su klima uređajima i rampom za ukrcaj osoba u invalidskim ili dječijim kolicima.

Dva istovjetna nova autobusa "Blue Line" je već nedavno uveo u gradski saobraćaj u Herceg Novom, a do kraja naredne godine biće kupljena vjerovatno još dva kojima će se ojačati javni gradski saobraćaj na području Boke Kotorske.

Bonus video: