Inpekcija da utvrdi ima li VIP odjeljenja

Istakli su da je namjera utvrđivanje situacije od strane institucija
6 komentar(a)
Damir Šehović, Foto: Savo Prelević
Damir Šehović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 27.01.2017. 17:05h

Ministar prosvjete Damir Šehović danas je, nakon pisanja „Vijesti”, zatražio od Zavoda za školstvo i Uprave za inspekcijske poslove da izvrše sveobuhvatan nadzor i utvrde da li postoje takozvana VIP odjeljenja u podgoričkim školama.

“S obzirom na informacije u javnosti vezane za način i kriterijume prilikom formiranja odjeljenja u određenim školama, ministar prosvjete Damir Šehović je danas formalno zatražio od Zavoda za školstvo i Uprave za inspekcijske poslove da izvrše sveobuhvatan nadzor po ovom pitanju. Od konstatovanog činjeničnog stanja će zavisiti dalje aktivnosti Ministarstva ovim povodom”, saopšteno je iz tog resora.

Istakli su da je namjera utvrđivanje situacije od strane institucija.

“I to ne samo u dijelu postojanja ili nepostojanja eventualnih nepravilnosti, već i u dijelu mogućnosti preciznog utvrđivanja činjeničnog stanja kada je u pitanju osjetljivo pitanje kakvo je formiranje odjeljenja prema društvenom i socijalnom statusu”, saopštili su iz Ministarstva.

Obrazovanje i vaspitanje, kako su naveli, ima za cilj da obezbijedi mogućnost za svestrani razvoj pojedinca i njegovo uključivanje i participaciju na svim nivoima rada i djelovanja.

“Politika crnogorskog obrazovnog sistema je jasna, i počiva na jednakosti u ostvarivanju prava na obrazovanje, bez obzira na nacionalnu pripadnost, rasu, pol, jezik, vjeru, socijalno porijeklo ili drugo lično svojstvo”, istaknuto je iz Ministarstva prosvjete.

Bonus video: