Pribilović: Kreirati javnu upravu koju karakteriše rast povjerenja građana u njen rad

Kako je saopšteno iz Ministarstva, Pribilović je, kroz osvrt na donijetu Strategiju reforme javne uprave 2016-2020, istakla da je Vlada prepoznala značaj reforme u toj oblasti
66 pregleda 2 komentar(a)
Suzana Pribilović, Ferdinand Nagi, Foto: Ministarstvo javne uprave
Suzana Pribilović, Ferdinand Nagi, Foto: Ministarstvo javne uprave
Ažurirano: 26.01.2017. 17:06h

Kreiranje funkcionalne javne uprave, na državnom i lokalnom nivou, jedan je od značajnih izazova za razvoj Crne Gore, ocijenila je ministarska u tom resoru, Suzana Pribilović, u razgovoru sa rumunskim ambasadorom, Ferdinandom Nagijem.

Kako je saopšteno iz Ministarstva, Pribilović je, kroz osvrt na donijetu Strategiju reforme javne uprave 2016-2020, istakla da je Vlada prepoznala značaj reforme u toj oblasti.

„Jedan od značajnih izazova za razvoj Crne Gore je kreiranje funkcionalne javne uprave, kako na državnom, tako i na lokalnom nivou, stvaranje efikasne i servisno opredijeljene javne uprave, koju karakteriše rast povjerenja građana u njen rad i približavanje standardu i nivou koje imaju zemalje članice Evropske unije (EU)“, naglasila je Pribilović.

Ona je zahvalila na podršci koju Crna Gora ima od Rumunije u procesu evropskih integracija i pristupanja NATO-u.

Nagi je, kako se navodi, kazao da očekuje da će novoosnovano Ministarstvo uspješno pristupiti realizaciji aktivnosti u okviru reforme javne uprave, posebno na lokalnom nivou, i istakao da će pružiti punu podršku, kroz ekspertsku pomoć.

„On je istakao da Rumunija podržava našu državu na njenom daljem putu evro-atlantskih integracija, podsjećajući da je Crna Gora lider u regionu po progresu koji bilježi u ovim procesima, i naglasio da će pristupanje Crne Gore EU i NATO-u doprinijeti ekonomskom, socijalnom i političkom razvoju zemlje“, kaže se u saopštenju.

Dodaje se da su Pribilović i Nagi pozdravili razvoj prijateljskih i partnerskih odnosa dvije države, i ocijenili da postoje veliki potencijal za dalji razvoj saradnje, kroz ekspertsku pomoć u procesu reforme javne uprave i realizaciju zajedničkih programa i projekata.

Bonus video: