Biciklo.me podsjeća na obećanja o gradnji biciklističkih staza

Početak zajedničke gradske vožnje zakazan je za podne na Trgu nezavisnosti
0 komentar(a)
Ažurirano: 24.01.2017. 10:58h

Biciklo.me, nevladino udruženje iz Podgorice organizuje u nedjelju 29. januara zajedničku vožnju ulicama Podgorice kojom žele da najave kontinuitet njihovih jednomjesečnih druženja.

Početak zajedničke gradske vožnje zakazan je za podne na Trgu nezavisnosti.

Iz ove NVO su kazali da januarskom grupnom biciklističkom vožnjom žele da podsjete gradske vlasti na obećanja o izgradnji biciklističkih staza na pet koridora, koja su samo djelimično ispunjena.

“Od planiranih pet, do sada je urađena samo biciklistička staza na jednom koridoru i dio staze na još jednom. Nadamo se da će tokom ove godine gradnja biti brža i kvalitetnija, te da planeri i graditelji neće ponavljati ranije greške, već da će na njima učiti”, poručuju iz Bicikla.me.

"Prema planu objavljenom početkom 2015. godine, treba da budu izgrađene biciklističke staze na sljedećim koridorima:

1. od raskrsnice ulice 27. marta i ulice Kralja Nikole do brda Gorica;

2. od Željezničke stanice, ulicom Mitra Bakića, ulicom Save Kovačevića, Bulevarom Crnogorskih serdara, preko mosta Union Bridge, Bulevarom revolucije, Cetinjskim putem, do kružne raskrsnice kod tržnog centra Delta, uključujući i krak ulicom Ivana Milutinovića i Jovana Tomaševića do Bulevara serdara Jola Piletića;

3. od raskrsnice Bulevara Mihaila Lalića i Ulice Vlada Ćetkovića, Bulevarom Mihaila Lalića i Bulevarom Svetog Petra Cetinjskog do Kraljevog parka;

4. od raskrsnice Ulice 27. marta do Krivog mosta, ulicom dr Ljubomira Rašovića, Bulevarom Džordža Vašingtona do Bulevara Svetog Petra Cetinjskog;

5. od brda Gorica, ulicom Ivana Crnojevića, preko mosta Milenijum, ulicom 13. jula, Moskovskom ulicom do Bulevara revolucije.

U znak podsjećanja na obećano, a samo djelimično urađeno, januarski Critical Mass, 41. po redu, biće vožen uglavnom onuda kuda je predviđeno protezanje biciklističkog koridora br. 2 i br. 5", kazali su iz udruženja biciklo.me.

Galerija

Bonus video: