Nadležni utvrdili da je za pad fasade kriv vjetar: Sanacija kada to vrijeme dozvoli

Zgrada koju je 2004. godine izgradila kompanija „Normal company“ donedavno nije bila obložena demit fasadom, već je to učinjeno na zahtjev Skupštine etažnih vlasnika
140 pregleda 10 komentar(a)
Bulevar Pera Ćetkovića, Foto: Luka Zeković
Bulevar Pera Ćetkovića, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 16.01.2017. 18:58h

Uzrok nedavnog obrušavanja dijela demit fasade na zgradi u Bulevaru Pera Ćetkovića na Starom aerodromu, je oštećenje zaštitnog lima pod naletima vjetra, saopšteno je iz Agencije za stanovanje Glavnog grada.

Veliki dio demit fasade sa jedne strane zgrade, površine od više metara kvadratnih, pao je tokom nevremena od prije nekoliko dana, sa vrha zgrade od šest spratova.

„Angažovali smo auto dizalicu, kako bi radnici iz korpe uklonili oštećene djelove fasade i zaštitili ostatak fasade. Zbog niskih temperatura kompletnu sanaciju nije moguće uraditi u ovom trenutku, ali će se radovi realizovati čim vremenski uslovi budu optimalni“, saopštila je portparolka Agencije Milica Radulović.

Zgrada koju je 2004. godine izgradila kompanija „Normal company“ donedavno nije bila obložena demit fasadom, već je to učinjeno na zahtjev Skupštine etažnih vlasnika.

„Skupština etažnih vlasnika iz Ulice Pera Ćetkovića br. 33 sklopila je ugovor sa Agencijom za stanovanje o sanaciji fasade. Radovi su izvođeni 2015. godine a izvođač radova bio je konzorcijum na čelu sa preduzećem 'Tehnocolor', koji je kao najpovoljniji dobio posao na tenderu“, dodala je Radulović.

Prema saopštenju Agencije, kompanija „Tehnocolor“ će sanirati oštećeni dio fasade.

Međutim, iz Agencije nisu odgovorili na pitanje da li postoji opasnost da se ostatak fasade, u ovom gusto naseljenom dijelu grada, obruši.

Bonus video: