Vodomjeri popucali od hladnoće: Majstori ne stižu da saniraju štetu

Vodoinstalater Luka Pavićević kazao je da ima toliko poziva ovih dana, da fizički ne može da postigne da izađe ljudima u susret
53 pregleda 2 komentar(a)
Vodomjer, Vodovod, Foto: Vesko Belojević
Vodomjer, Vodovod, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 16.01.2017. 09:42h

Velika hladnoća, prošle i pretprošle sedmice, uzrokovala je da je su mnoga domaćinstva bez vode danima, a vodoinstalateri ne mogu da stignu da saniraju štetu.

Bez vode zbog pucanja cijevi ili vodomjera, ostao je veliki broj domaćinstava na Koniku, Zlatici, Murtovini, Donjoj i Gornjoj Gorici, seoskom području, a ima slučajeva da je i u strogom centru grada bilo kvarova.

“Zbog velike hladnoće nijesmo imali vode pet dana, kada smo pozvali majstora, utvrdio je da je pukla cijev i da je oštećen i vodomjer”, kazao je Dušan Šćekić sa Murtovine.

Vodoinstalater Luka Pavićević kazao je da ima toliko poziva ovih dana, da fizički ne može da postigne da izađe ljudima u susret.

“Danas sam imao preko trideset poziva građana, koji nemaju vodu”, kazao je „Vijestima” juče Pavićević.

On je istakao da su najčešći kvarovi izazvani zbog pucanja cijevi, koje su bile nedovoljno zaštićene i izložene hladnoći.

“Bilo je slučajeva da su građanima pucali vodomjeri, odnosno da je voda prodrla u njih i onda pod pritiskom leda oštećeni su. Ovoliko kvarova se nije dešavalo ranije, što govori koliko su ekstremno niske temperature bile u Podgorici”, kazao je Pavićević.

On je kazao da je prošle sedmice imao preko 50 intervencija, a da je sigurno bilo preko 200 poziva građana.

“Neke sam jednostavno morao da odbijem, jer ne stižem, koliko znam tako je i drugim majstorima u Podgorici”, kazao je Pavićević. Istakao je da je mnogim građanima voda zaledila jer nijesu zaštitili cijevi, što mora da se uradi kada su velike hladnoće.

Bonus video: