Fotografije i za oči i za dušu

Osnivač stranice, koja postoji od februara 2012. godine Peđa Popadić kaže da ona bilježi i do milion posjeta mjesečno
227 pregleda 4 komentar(a)
Ažurirano: 15.01.2017. 19:47h

Crna Gora je prva u regionu dobila promotivni kalendar nastao od fotografija sa društvenih mreža, zahvaljujući jednoj od najpopularnijih crnogorskih Fejsbuk stranica "Moja Crna Gora".

Osnivač stranice, koja postoji od februara 2012. godine Peđa Popadić kaže da ona bilježi i do milion posjeta mjesečno.

„Internet projekat 'Moja Crna Gora' postoji već pet godina i imamo jednu od najbrojnijih i najpopularnijih Fejsbuk stranica u zemlji, gdje nas prati preko 95.000 ljudi, a zbirno po svim kanalima preko 120.000. Naše objave samo na toj mreži mjesečno vidi i više od milion ljudi, dok na Instagramu imamo preko 500.000 impresija mjesečno“, kazao je Popadić. Od kada su osnovani svakodnevno objavljuju dnevni izbor najljepših fotografija iz svih krajeva Crne Gore.

Popadić tvrdi da je za pet godina rada sakupljeno preko 20.000 autorskih fotografija Crne Gore, a 12 najljepših po izboru portala "Moja Crna Gora" našlo je svoje mjesto u jedinstvenom kalendaru.

„Prepoznati smo kao izvor najljepših fotografija Crne Gore, koje objavljujemo od februara 2012. godine na dnevnoj bazi. Ljudi šalju svoje fotografija, a mi pravimo dnevni izbor najboljih, koje dalje publikujemo preko svojih kanala na društvenim mrežama“, ocijenio je Popadić.

„Moja Crna Gora“ kalendar dostupan je i u knjižarama Narodne knjige u Podgorici i Nikšiću, dok se u ostalim gradovima mora naručiti. Za najljepše fotografije, po izboru portala, koje su završile na kalendaru za 2017. godinu djelo su Edina Krnića, Aleksandra Saše Kordića, Jovana Nikolića, Šaćira Suruliza, Klaudija Katelana, Jugoslava Belade, Ivana Čučuka, Labuda N. Lončara, Igora Crnogorčevića, Radosava Pavićevića, Stefana Krivokapića i Bojana Kuborovića.

„Projekat je dijelom podržala kompanija M:tel, ali ipak najveći dio troškova izrade snosimo sami“, kazao je Popadić. Tvrdi da su iznenađeni porudžbinom od stranaca, koji vole Crnu Goru, pa su kalendare već slali u Švedsku, Švajcarsku, Holandiju, Poljsku, SAD, Rusiju, Ukrajinu...

Galerija

Bonus video: