Vujanović: Intenzivni radovi za tri nova skijališta

Ocijenjeno je da bi bilo primjereno da postojeći Nacionalni savjet, kao savjetodavno tijelo Vlade, bude transformisan u Državni savjet za održivi razvoj
74 pregleda 15 komentar(a)
Filip Vujanović, Foto: Boris Pejović
Filip Vujanović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 12.01.2017. 08:09h

Aktivnosti u vezi sa tretmanom otpada nephodno je intenzivirati i obezbijediti najefikasniji model sakupljanja, selekcije i reciklaže, sa krajnjim ciljem termičke obrade, ocijenjeno je na sjednici Nacionalnog savjeta za održivi razvoj, klimatske promjene i integralno upravljanje obalnim područjem.

Na sjednici, kojoj je predsjedavao predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, razmotrene su tekuće i planirane aktivnosti u okviru valorizacije potencijala Bjelasice i Komova.

“Ove godine biće intenzivirane aktivnosti za tri skijališta planirana Prostornim planom posebne namjene Bjelasice i Komova - Kolašina 1600, Cmiljače u Bijelom Polju i Žarskog u Mojkovcu“, saopšteno je iz kabineta Vujanovića.

Ocijenjeno je da bi bilo primjereno da postojeći Nacionalni savjet, kao savjetodavno tijelo Vlade, bude transformisan u Državni savjet za održivi razvoj.

“U oblasti klimatskih promjena iskazano je očekivanje da će Zakon o potvrđivanju Pariskog sporazuma o smanjenju emisija gasova staklene bašte biti donijet u prvoj polovini ove godine. Podržane su aktivnosti na uvođenju nisko-karbonskog pristupa kojim se podstiče nisko-karbonski model razvoja turizma“.

Bonus video: