Olujna bura u Tivtu: Avioni većinom preusmjereni za Podgoricu

Oboreno je nekoliko stabala, ali ona pri padu nisu nanijela oštećenja na objektima ili automobilima. Komunalci su brzo reagovali i uklonili oboreno drveće
371 pregleda 0 komentar(a)
tivat oluja, Foto: Siniša Luković
tivat oluja, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 07.01.2017. 14:55h

Olujna bura koje već drugi dan duva na području Tivta nije pričinila veće probleme i veliku štetu kao u drugim primorskim gradovima.

Oboreno je nekoliko stabala, ali ona pri padu nisu nanijela oštećenja na objektima ili automobilima. Komunalci su brzo reagovali i uklonili oboreno drveće. Bura je nanijela manju štetu na krovovima odakle je odnijela ili polomila crijepove, a eksremno hladno vrijeme prouzrokovalo je smrzavanje vodovodnih cijevi u više privatnih objekata u gradu.

Leda je bilo i po putevima, pa su komunalci pravovremeno prosipali rizlu na najkritičnijim mjestima.

Manjih problema sa napajanjem strujom bilo je u petak poslijepodne ali su ekipe relativno brzo otklonile kvarove od kojih je najozbiljniji bio onaj u trafostanici u Gradiošnici.

Nekoliko manjih intervencija na zapaljenim za smeće u noći sa petka na subotu imali su tivatski vatrogasci, a danas nešto poslije 10 časova intervenisali su i u jednoj privatnoj kući u nasleju Tripovići gdje se zapalio frižider. Veće štete na sreću nije bilo.

Inače, zbog izuzetno jake bure, u Badnjoj noći u petak, izostalo je tradicionalno nalaganje badnjaka ispred tivatskog hrama Svetog Save.

Vatrogasi su ekipi marine Movida Beach na Obali Đuraševića danas poslijepodne ustupili jednu svoju pumpu većeg kapaciteta kako bi radnici marine ispumpavali vodu iz trupa jednog katamarana koji je tamo vezan, a koji je pretrpio oštečenja brodskog korita. Na sjeveroistočnij obali ostrva Sveti Marko, nasukana je jedna manja jahta koju je olujna bura prethodno otkinula sa njenog veza negdje u Tivtu.

Iako zvanično ovdašnji aerodrom nije zatvaran za saobraćaj, zbog udara bure piloti ukupno šest današnjih aviona na redovnim linijama iz Beograda i Moskve, većinom su se opredjeljivali da umjesto u Tivat slete u Podgoricu, pa je stoga danas bilo dosta izmjena u redovnom redu letjenja.

Bonus video: