Dio Zete, Sutomore i Đurmani bez struje

"Crnogorski elektrodistributivni sistem je preduzeo sve radnje u cilju pripreme sistema za zimske uslove rada kroz redovno održavanje mreže a pripravnost ekipa je podignuta na najveći nivo, kako bismo, operativno I u najkraćem roku, riješili nastale probleme na mreži"
164 pregleda 8 komentar(a)
CEDIS logo, Foto: Cedis.me
CEDIS logo, Foto: Cedis.me
Ažurirano: 06.01.2017. 18:46h

Dio Zete večeras će ostati bez struje, a bez napajanja električnom energijom su i Sutomore i Đurmani, saopšteno je iz Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS).

Bez struje je i Riječka nahija, a problema na mreži ima i prema Ostrosu i na Luštici.

"Vremenske neprilike praćene jakim vjetrom i snijegom, imaju uticaj na elektrodistributivnu mrežu. U protekla dva dana imali smo probleme uglavnom na seoskom području. Na sjeveru Crne Gore nije bilo ozbiljnijih kvarova a svi crnogorski gradovi su uredno napojeni električnom energijom. Večeras će dio Zete ostati bez napajanja električnom energijom. Jak vjetar je polomio stubove dalekovoda koji napaja to područje. Usljed jakih udara vjetra više puta u toku noći bilo je problema na 35 kV dalekovodu Bar - Sutomore - Đurmani na kojem je došlo do lomljena stuba. Zbog toga je bez napajanja Sutomore I Đurmani", saopšteno je iz CEDIS-a.

Na djelovima mreža sa kojih se napajaju Ostros, Luštica i Riječka nahija ekipe CEDIS-a, kako je saopšteno, od jutros rade, ali posao otežava snijeg i olujni vjetar pa će zaostale kvarove otkloniti rano ujutro.

"Crnogorski elektrodistributivni sistem je preduzeo sve radnje u cilju pripreme sistema za zimske uslove rada kroz redovno održavanje mreže a pripravnost ekipa je podignuta na najveći nivo, kako bismo, operativno I u najkraćem roku, riješili nastale probleme na mreži. Došlo je i do porasta u potrošnji električne energije prethodnih dana, zbog niskih temperatura. To dodatno opterećuje sistem ali je, za sada, osim na dijelu seoskog područja Crne Gore, stanje na mreži stabilno i gradovi su uredno napojeni električnom energijom", saopšteno je iz CEDIS-a.

Bonus video: