Deset timova kandidati za dodjelu grantova za inovativne projekte

153 pregleda 0 komentar(a)
Inovacija, ideja, Foto: Shutterstock
Inovacija, ideja, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 03.12.2018. 15:38h

Finalna evaluaciona komisija, sastavljena od tri međunarodna eksperta, pozitivno je ocijenila deset inovativnih projekata, koji su pristigli na konkurs Ministarstva nauke.

Kako je saopšteno iz Ministarstva nauke, na Konkurs za dodjelu grantova za inovativne projekte 2018-2020, koji je objavljen u julu ove godine, stiglo je 29 prijava.

"Nakon prve faze, međunarodni evaluatori, izabrani na osnovu posebnog Poziva sa precizno utvrđenim kriterijumima, prihvatili su 17 projekata, dok je finalna komisija dala pozitivno mišljenje na 10 prijava. U fokusu evaluacije bili su inovativnost, potencijali za komercijalizaciju i konkurentnost dostavljenih projekata. Deset pozitivno ocijenjenih projekata predviđaju otvaranje 20 novih radnih mjesta", navodi se u saopštenju.

Okvirni iznos traženi grantova, kako se dodaje, je 760 hiljada eura, a realizacijom pet projekata biće ostvareno partnerstvo između privrednih subjekata - četiri predviđaju saradnju privrednih subjekata i naučnoistraživačkih ustanova, a na jednom projektu planirano je osnivanje spin-off preduzeća.

Bonus video: