Škola javnih politika: Do sada obučili 100 polaznika

Škola Instituta alternativa, između ostalog, obezbjeđuje i kanal komunikacije i saradnje između civilnog društva i državnih institucija, i doprinosi njihovom međusobnom povezivanju i razumijevanju
108 pregleda 0 komentar(a)
Škola javnih politika, Institut alternativa, Foto: Institut Alternativa
Škola javnih politika, Institut alternativa, Foto: Institut Alternativa
Ažurirano: 28.12.2016. 11:04h

Predsjednik Instituta alternativa Stevo Muk kazao je da do sada ukupno 100 predstavnika različitih sektora, uglavnom mladih ljudi iz državne uprave i iz NVO prošli kroz Školu javnih politika. On je to kazao na svečanoj dodjeli diploma polaznicima ovogodišnje škole, koju je pohađalo dvadeset predstavnika ministarstava, Skupštine, nevladinih organizacija i medija.

“Drago nam je što smo mogli da vam ponudimo i praktična znanja i dodatna predavanja na neke teme koje su bitne, uključujući ono što se odnosi na antikorupcijske politike i budžetski aspekt javnih politika”, kazao je Stevo Muk prilikom dodjele diploma, naglasivši da se nada da će stečena znanja polazinici iskoristiti u svom budućem radu.

Škola Instituta alternativa, između ostalog, obezbjeđuje i kanal komunikacije i saradnje između civilnog društva i državnih institucija, i doprinosi njihovom međusobnom povezivanju i razumijevanju.

Značaj Škole je, tvrde iz Instituta Alternativa, još veći imajući u vidu da se javne politike ne izučavaju u dovoljnoj mjeri u okviru formalnog sistema obrazovanja.

Program je licenciran kao zvanični program za sticanje znanja i vještina iz oblasti javnih politika od strane Nacionalnog savjeta za obrazovanje Crne Gore.

Novinarka portala Vijesti i jedna od polaznica škole Nevena Vulević kazala da je škola bila od velikog značaja njenim kolegama.

„Na odsjeku novinarstva nemamo predmet javne politike, a sami znamo koliko je razumijevanje javnih politika bitno i za novinarstvo, i za same novinare”, kazala je Vulević, a saopštili iz Instituta Alternativa.

Bonus video: